"Ülkem, namusum, bayrağım ve ezanım için dışarıya çıktım"

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koymak için İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na giderken tankın araçlarını ezmesi sonucu yaralanan gazi Servet Ergün, üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yaşadıklarını unutamıyor

Haberler 15.07.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz gazisi Servet Ergün:

Ülkem, namusum, bayram ve ezanm için darya çktm. Bugün yine olsa yine çkarm. ehit bile olsam yine dar çkardm

stanbulda, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe giriimine direnmek için Atatürk Havalimanna giderken tankn arabalarn ezmesi sonucu yaralanan gazi Sedat Ergün, Ülkem, namusum, bayram ve ezanm için darya çktm. Bugün yine olsa yine de çkarm. ehit bile olsam yine dar çkardm. dedi.

FETÖnün darbe giriimi srasnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çars üzerine Atatürk Havalimanna giderken tankn, içinde bulunduu arac ezmesi sonucu yaralanan 35 yandaki Ergün, o gece yaadklarn unutamyor.

Muta yaayan Ergün, stanbul Büyükehir Belediyesinde içi olarak çaltn, 15 Temmuz akam Cumhurbakannn çars üzerine arkadalaryla Atatürk Havalimanna doru yola çktklarn söyledi.

Gece saatlerinde havalimanna doru ilerlerken tanklarn yola çktn anlatan Ergün, öyle konutu:

Tanklarn yola çktn, arabalar ezdiini ve millete kurun yadrdn gördük. O esnada arkadalarmla içinde bulunduum arabay tank yarya kadar ezdi. Ardndan yaklak 300 metre bizi sürükleyip otobanda bulunan bariyere yaptrd. Hastanede, arabadaki arkadamn bir bacan kestiler. Geçen ay 22 ameliyattan sonra ikinci baca da kesildi. Benim ise boynumda 2 krk, belimde 4 krk ve bama 15 diki atld. 2 yl aradan geçmesine ramen halen tedavim devam etmekte. Tedavi için 3 ayda bir stanbula gidip geliyorum.

Ülkem, namusum, bayram ve ezanm için darya çktm

Ergün, 15 Temmuz gecesi 81 milyonun nasl tek yürek olduuna tanklk ettiklerini dile getirerek Ülkem, namusum, bayram ve ezanm için darya çktm. Bugün yine olsa yine çkarm. ehit bile olsam yine dar çkardm. Bir Msr ve Suriye olmaktansa çkarm ehit olurum daha güzel. O gece sadece bir Türk, Kürt, Laz ve çerkez meselesi deildi. O gece esaretten çok biz Esenlerde milletin cesaretini gördük. dedi.

Hainlerin ele geçirdii tanktaki bir askerin silahla etrafa ate ettiini belirten Ergün, O bölgede tanklar 19 arac ezdi, 6 ehit ve 46 gazimiz oldu. O gece birlik ve beraberlik vard. Millette bir cesaret vard. Allah bir daha o günleri göstermesin. diye konutu.

Bizi kimse bölemez, bölemeyecekler de

çanakkalede Seyit Onbalar vard, 15 Temmuzda buna ahit olduk. diyen Ergün, duygularn u sözlerle ifade etti:

Yaralandmda beni hastaneye götüren Nevehirli bir kz kardeimiz oldu. 2 gün boyunca hastanede bamdan ayrlmad. O yüzden buradan söylüyorum, bizi kimse bölemez, bölemeyecekler de. Yok Kürtmü, Türkmü çerkezmi. Biz 81 milyon olarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyoruz.

O gece çocuklarn düünmeden vatan için gitti

Gazinin ei Semra Ergün de 15 Temmuzda ei yaralandnda Bitliste olduunu söyledi.

Eiyle gurur duyduunu dile getiren Ergün, Cumhurbakannn çars üzerine o gece gözünü krpmadan çocuklarn düünmeden vatan için gitti. Gittiine de sevindim. Eini ve iki kzn hiç düünmeden gitti. yi ki bamzdadr. Allah bamzdan eksik etmesin. Sürekli hasta, geceleri rahatsz oluyor, buna da ükrediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git