Umreden döndüler

Durum'da terörün katlettiği sivillerin yakınlarından 16 kadın, Emine Erdoğan'ın himayesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla gittikleri kutsal topraklardan döndü.

Haberler 29.01.2017 - 12:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda 15 ton patlayc yüklü kamyonun örgüt üyeleri tarafndan infilak ettirmesi sonucu hayatn kaybeden 16 kiinin yaknlarndan oluan 16 kadn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde, Diyanet leri Bakanlnn organizasyonuyla gittikleri umreden döndü.

UMREDEN DÖNDÜLER

Dürümlü mezrasnda 12 Mays 2016da terör örgütü militanlarnca15 ton bomba yüklü arac infilak ettirmeleri sonucu hayatn kaybeden 16 kiinin yakn 16 kadn, Cumhurbakan Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde, Diyanet leri Bakanlnn organizasyonuyla kutsal topraklara gitme imkanna kavutu.

Kadnlar 11 Ocakta gittikleri umreden döner dönmez katliamda kaybettikleri yaknlarnn mezarn ziyaret ederek, dua etti.

Mezar talarna sarlp, Size kurban olalm. Buras çok souk. Siz burada yatyorsunuz. diye Kürtçe atlar yakan kadnlar, gözya döktü.

ACIMIZ çOK BÜYÜK

PKKnn düzenledii bombal saldrda eini kaybeden Aynur Yaman, Söyleyecek çok sözümüz yok. Acmz çok büyük. Kabeyi tavaf ettik, dualar edip sabr diledik. Döner dönmez mezarl ziyaret ettik. Mezarla gelince sabrmz tükeniyor. dedi.

Katliamda 2 olunu ve torununu kaybeden Saniye Yaman ise Bizi gönderenlerden Allah raz olsun. Kendimiz için yaptmz dualar onlar için de yaptk. Allah Cumhurbakan Erdoandan ve einden raz olsun. ifadelerini kulland.

Muhterem Yakar da 4 çocuunu ve torununu katliamda kaybettiini anmsatarak, kutsal topraklarda Allaha kendilerine sabr vermesi ve yüreklerindeki acy hafifletmesi için dua ettiklerini söyledi.

CUMHURBAKANINA DUA

Yakar, Allah ehitlerimizi, peygamberimize komu etsin. Bizi gönderenlerden Allah raz olsun. dedi.

Olunu kaybeden Safiye Yeil, terör saldrsnda hayatn kaybeden yaknlar için dua ettiklerini anlatarak, Allah Emine Erdoann yapt bu hayr kabul etsin, gitmemize vesile oldu. Allah ehitlerimize rahmet etsin. Onlar adna kutsal topraklara gittik. Orada dualar ettik. Hacca da gitmek istiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git