Görüş Bildir

Umreden döndüler

Durum'da terörün katlettiği sivillerin yakınlarından 16 kadın, Emine Erdoğan'ın himayesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla gittikleri kutsal topraklardan döndü.

Umreden döndüler

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun örgüt üyeleri tarafından infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin yakınlarından oluşan 16 kadın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla gittikleri umreden döndü.

UMREDEN DÖNDÜLER

Dürümlü mezrasında 12 Mayıs 2016'da terör örgütü militanlarınca15 ton bomba yüklü aracı infilak ettirmeleri sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin yakını 16 kadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gitme imkanına kavuştu.

Kadınlar 11 Ocak'ta gittikleri umreden döner dönmez katliamda kaybettikleri yakınlarının mezarını ziyaret ederek, dua etti.

Mezar taşlarına sarılıp, "Size kurban olalım. Burası çok soğuk. Siz burada yatıyorsunuz." diye Kürtçe ağıtlar yakan kadınlar, gözyaşı döktü.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

 PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda eşini kaybeden Aynur Yaman, "Söyleyecek çok sözümüz yok. Acımız çok büyük. Kabe'yi tavaf ettik, dualar edip sabır diledik. Döner dönmez mezarlığı ziyaret ettik. Mezarlığa gelince sabrımız tükeniyor." dedi.

Katliamda 2 oğlunu ve torununu kaybeden Saniye Yaman ise "Bizi gönderenlerden Allah razı olsun. Kendimiz için yaptığımız duaları onlar için de yaptık. Allah Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve eşinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Muhterem Yakar da 4 çocuğunu ve torununu katliamda kaybettiğini anımsatarak, kutsal topraklarda Allah'a kendilerine sabır vermesi ve yüreklerindeki acıyı hafifletmesi için dua ettiklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANINA DUA

Yakar, "Allah şehitlerimizi, peygamberimize komşu etsin. Bizi gönderenlerden Allah razı olsun." dedi.

Oğlunu kaybeden Safiye Yeşil, terör saldırısında hayatını kaybeden yakınları için dua ettiklerini anlatarak, "Allah Emine Erdoğan'ın yaptığı bu hayrı kabul etsin, gitmemize vesile oldu. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Onlar adına kutsal topraklara gittik. Orada dualar ettik. Hacca da gitmek istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi