Umut'u Şırıngalı çikolata öldürdü!

Diyarbakır'da, geçen hafta yaşamını yitiren Umut Bilgi'nin (7), şırıngalı çikolata kapağının soluk borusunu kapatması sonrası rahatsızlanması ile hastaneye getirildiği bildirildi.

Haberler 13.12.2019 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, 25 Kasmda Seyrantepe Mahallesinde meydana geldi. ddiaya göre, Umut Bilgi, okuldan çkarken bakkaldan rngal çikolata ald. Ambalajn kapann boazna kaçmasyla fenalaan Umut, Diyarbakr Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine kaldrld. Burada tedaviye alnan Umut, 11 gün süren yaam mücadelesini kaybetti. Ölümüyle yaknlarn yasa boan çocuun cenazesi, 5 Aralkta topraa verildi. Anne Gülen Bilgi Bakkaldan gelirken çikolata alm yiyordu. Frna gönderirken merdivenden geri döndü, nefes alamadn gördüm, çrpnmaya balad. Srtna vurdum, o parça çkmad

DYARBAKIR - Ankarann Keçiören ilçesinde önceki gün rnga eklinde ambalaj bulunan sv çikolatay yedii srada fenalaarak hayatn kaybeden 1. snf örencisi Mert Yaza benzer ekilde Diyarbakrda 7 yandaki Umut Bilginin de yaamn yitirdii örenildi.

Merkez Yeniehir ilçesinde yaayan ve Seyrantepe lkokulunda okuyan 7 yandaki Umut Bilgi, 28 Kasmda bir bakkaldan ald çikolatay yerken ambalajn kapa boazna kaçmas sonucu fenalat.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesine kaldrlan Bilgi, 10 gün süren tedaviye ramen 6 Aralkta yaamn yitirdi.

10 GÜN SONRA VEFAT ETT

DÜ Acil ve Travmatoloji Hastanesi Bahekim Yardmcs Doç. Dr. Recep Dursun, yapt açklamada, solunum yoluna yabanc cisim kaçmas sonucu fenalaan çocua 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde yaklak 20 dakika kalp masaj yapldn, daha sonra hastann hastaneye getirildiini söyledi.

Kalp masajna hastanede de devam ettiklerini ifade eden Dursun, ameliyatla yabanc cismin çocuun soluk borusundan çkarldn aktard.

çocuun 10 gün youn bakm servisinde tedavi gördüünü ancak beyin ölümü gerçekletiini belirten Dursun, Bize aktarlan, çocuun ambalajn kapanda kalan çikolatay yemek isterken kapan soluk borusuna kaçt yönünde. Bu tür yabanc bir cismin soluk borusuna kaçmas bölgeden bölgeye, yatan yaa deiiyor. Özellikle 3-4 yan altndaki çocuklara küçük oyuncaklar ve kuruyemi gibi yiyeceklerin verilmemesi, oyuncak ve bu tür malzemeler satlrken de dikkatli olunmas gerekir. diye konutu.

Umut Bilginin babas Mehmet Can Bilgi, 3 çocuklar olduunu, Umutu kaybetmenin üzüntüsünü yaadklarn dile getirdi.

te olduu srada gelen telefonla olu Umutun boazna bir cisim kaçtn örendiini, hemen hastaneye kotuunu ifade eden Bilgi, Hastaneye gittiimde oluma müdahale yaplyordu. Soluk aldn, yaayacan düündüm. Ama kaybettik. dedi.

ANNE YAANANLARI ANLATTI

Anne Gülen Bilgi de olunun bakkaldan gelirken çikolata aldn gördüünü anlatarak, Bakkaldan gelirken çikolata alm yiyordu. Ekmek almaya gönderecektim. çikolatann ambalajyla oynuyordu. Bilseydim çöpe atardm. Frna gönderirken merdivenden geri döndü, nefes alamadn gördüm, çrpnmaya balad. Srtna vurdum, o parça çkmad. Karnna bastrdm yine çkmad, parmamla çkarmaya çaltm o da olmad. ifadelerini kulland.

Hastanede de müdahale edildiini ancak parçann bir süre çkarlamadn, soluk borusuna kaçan parçann ameliyatla alndn söyleyen Bilgi, olunun youn bakmda süren tedavisinin ardndan hayatn kaybettiini sözlerine ekledi.

Öte yandan, l Milli Eitim Müdürü Feysel Taçer, olaydan duyduklar üzüntüyü dile getirerek, okulun dnda gelien olayla ilgili inceleme balattklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git