UNESCO'dan depremden etkilenen tarihi yapılarla ilgili açıklama

UNESCO, depremden zarar gören Dünya Mirası Listesi’ndeki tarihi yapılarla ilgili uzmanların seferber edildiğini belirtti.

Haberler 08.02.2023 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörü Audrey Azoulay, merkez üssü Mereş ve Dlok olan depremlerin büyük yıkıma neden olduğu kentlerdeki tarihi yerlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Suriyede Halep eski şehri ile Amed Surları ve Hevsel Bahçelerinin hasar gördüğü belirtildi.

GÖBEKLİ TEPE TEHLİKEDE

Dünya Mirası Listesinde yer alan Dlok Kalesi, Hevsel Bahçeleri ve Kültürel Peyzaj Alanındaki bazı binaların çökmesinden üzüntü duyulduğu ifade edilen açıklamada, merkez üssünden uzak olmayan ve Dünya Mirası Listesinde yer alan diğer alanların da etkilenebileceği kaydedildi. Riha kentindeki Göbekli Tepe bölgesi, Semsrdaki Nemrut Dağı ve Melet dışındaki Arslantepenin neo-Hitit arkeolojik alanının risk altında olduğu kaydedilen açıklamada, UNESCO, bu bölgeleri hızla güvence altına almak ve istikrara kavuşturmak amacıyla hasarın kesin bir envanterini oluşturmak için uzmanlarını seferber ediyor denildi.

Ana Sayfaya Git