Usta öğreticiler maske üretiyor!

Siverek ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında bir grup gönüllü öğretmen ve sağlık çalışanı ihtiyaç durumunda kullanılması amacıyla maske üretimine başladı.

Haberler 20.03.2020 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek Halk Eitim Merkezi (HEM) bünyesinde kurulan atölyede 10 kiilik ekip, dünyay etkisi altna alan koronavirüse kar tedbirler kapsamnda olas maske ihtiyacn karlamak amacyla çalma gerçekletiriyor.

Halk Eitim Merkezindeki diki kurslarnda görevli 6 usta öretici ile aralarnda bahekim yardmcsnn da olduu hastane çalanndan oluan gönüllüler ekibi, günde yaklak bin maske üretiyor.

Siverek HEM Müdürü Mahmut Klar, koronavirüs salgnna kar salk çalanlarnn kullanmas amacyla maske üretimine baladklarn belirtti.

nsan saln çok önemsediklerini aktaran Klar, Hastane yetkililerimizin giriimleriyle maske yapmnda kullanlacak malzeme temininin hemen ardndan bünyemizdeki usta öretici arkadalarmzla beraber üretime baladk. Dün yaptmz örnein ardndan seri üretime baladk. u an günde bine yakn üretim yapyoruz ancak talep olmas durumunda 2 bin maske üretecek kapasitemiz var. Maskeler üretimin ardndan çeitli ilemlerden geçiyor. Maskeler atölyenin ardndan hastanedeki steril bir ortamda sterilize ediliyor. Sterilizasyonun ardndan ihtiyaç olmas halinde kullanlmak üzere paketleniyor. dedi.

USTA ÖERETCLER

Klar, virüse kar savata en büyük karargahn hastaneler olduunu belirterek Hastanemizin çok iyi hazrlanmas gerekiyor. Atölyelerde yaptmz maske üretimi hem daha ekonomik hem de kendi üretimimiz olduu için bu ihtiyacmz ksa sürede giderebiliyoruz. diye konutu.

Ürettikleri maskeler için önceliklerinin hastaneler olduunu söyleyen Klar, ileriki dönemlerde talep olmas halinde vatandalar için de çalma yapabileceklerini söyledi.

Atölyede çalan usta öretici Asuman Sourtan ise htiyaç olmas halinde salk çalanlarmza destek amacyla dün akamdan beri burada gönüllü çalyoruz. Büyük bir zevkle çalyoruz çünkü bu kiisel deil küresel bir mesele ve hepimizi ilgilendiriyor. Hepimiz buradayz, gönüllüyüz ve burada olduumuz için de mutluyuz. Bu sorunun bir önce bitmesi için dua ediyoruz. ifadelerini kulland.

Siverek Devlet Hastanesi bahekimliinden yaplan açklamada ise u anda maske ihtiyaçlarn bulunmadn belirtilerek, yaplan çalmalara katk sunan herkese teekkür edildi.

Ana Sayfaya Git