Uyanlar var uymayan var

Koronavirüs vakalarının her geçen gün artış göstermesi üzerine Diyarbakır'da İl Pandemi Kurulu'nca alınan kararlar gereği düğünler 3 saatle sınırlandırılırken, gelin ve damat dışında oyun oynanması da yasaklandı. Kararın ardından kentte yapılan ilk düğünde gelin, halay başına damat ise sonuna geçti, davetliler de yerlerinde alkışla tempo tuttu.

Haberler 18.08.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn açklad koronavirüs verilerinde, Diyarbakrn pozitif vaka oranlarnda Türkiyede ilk 5 kent arasnda yer almas nedeniyle l Pandemi Kurulunca salgnn yaylmasnn önlenmesi amacyla düünlerin 12.00-15.00 ile 19.30-22.30 saatleri arasnda yaplmasna, gelin ve damat dnda davetlilerin oynamasnn yasaklanmasna karar verildi. Ayrca kafe, restoran gibi ruhsatnda düün salonu ibaresi olmayan yerlerde düünlerin yaplmas da yasakland. Bu tedbirlerle ilk düün, Kayapnar ilçesindeki düün salonunda yapld. Girite ateleri ölçülen davetliler, daha sonra maskeli ve elleri dezenfekte edilerek içeri alnd. Müzisyenler tarafndan kurallar sk sk hatrlatlrken, düünde gelin, halay bana damat ise sonuna geçti. Davetliler de alklarla tempo tuttu. Düün boyunca müzisyenler, yöresel eserleri seslendirdi. Düüne katlanlarn ayrca temasta bulunmamas amacyla hediyeler için zarf ve kutu brakld.

GEREKL ÖNLEMLER ALDIK

Damat Lokman Ayzit (28), yaklak 1 yl önce düün tarihi aldklarn belirterek, Bu süreçte hem biz hem ailemiz gerekli önlemleri aldk. Eimiz ve dostumuz hepsi maskeyle ve eldivenle geldiler. Masalarda da gerekli dezenfektanlar var. Biz de kazasz belasz düünümüzün bitmesini bekliyoruz dedi.

Gelin Özge Ayzit (27) ise herkes için zorlu süreç olduunu belirterek, Düün stresi ayr bir de üzerine koronavirüs stresi eklenince daha kötü oldu. Dün knamz yaptk bugün de inallah düünümüzü tedbirlere uyarak yapacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git