Görüş Bildir

Uyanlar var uymayan var

Koronavirüs vakalarının her geçen gün artış göstermesi üzerine Diyarbakır'da İl Pandemi Kurulu'nca alınan kararlar gereği düğünler 3 saatle sınırlandırılırken, gelin ve damat dışında oyun oynanması da yasaklandı. Kararın ardından kentte yapılan ilk düğünde gelin, halay başına damat ise sonuna geçti, davetliler de yerlerinde alkışla tempo tuttu.

Uyanlar var uymayan var

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs verilerinde, Diyarbakır'ın pozitif vaka oranlarında Türkiye'de ilk 5 kent arasında yer alması nedeniyle İl Pandemi Kurulu'nca salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla düğünlerin 12.00-15.00 ile 19.30-22.30 saatleri arasında yapılmasına, gelin ve damat dışında davetlilerin oynamasının yasaklanmasına karar verildi. Ayrıca kafe, restoran gibi ruhsatında 'düğün salonu' ibaresi olmayan yerlerde düğünlerin yapılması da yasaklandı. Bu tedbirlerle ilk düğün, Kayapınar ilçesindeki düğün salonunda yapıldı. Girişte ateşleri ölçülen davetliler, daha sonra maskeli ve elleri dezenfekte edilerek içeri alındı. Müzisyenler tarafından kurallar sık sık hatırlatılırken, düğünde gelin, halay başına damat ise sonuna geçti. Davetliler de alkışlarla tempo tuttu. Düğün boyunca müzisyenler, yöresel eserleri seslendirdi. Düğüne katılanların ayrıca temasta bulunmaması amacıyla hediyeler için zarf ve kutu bırakıldı.

'GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK'

Damat Lokman Ayzit (28), yaklaşık 1 yıl önce düğün tarihi aldıklarını belirterek, "Bu süreçte hem biz hem ailemiz gerekli önlemleri aldık. Eşimiz ve dostumuz hepsi maskeyle ve eldivenle geldiler. Masalarda da gerekli dezenfektanlar var. Biz de kazasız belasız düğünümüzün bitmesini bekliyoruz" dedi.

Gelin Özge Ayzit (27) ise herkes için zorlu süreç olduğunu belirterek, "Düğün stresi ayrı bir de üzerine koronavirüs stresi eklenince daha kötü oldu. Dün kınamızı yaptık bugün de inşallah düğünümüzü tedbirlere uyarak yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi