Uyarıları dikkate almayınca öldü!

Dicle Nehri, Sulama kanalı ve göletler tüm uyarılara rağmen aldırış etmeyenler için, hazin sonuçlar veriyor.

Haberler 02.07.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ki arkadayla Dicle Nehrine serinlemek için giren Yusuf Akn, akntya kaplarak hayatn kaybetti. Batmanda ise Baraja giren kii bouldu, Bingölde ise tehlikeli ve yasaa ramen, baraj suyunda yüzen yüzene

Havalarn gölgede 45 dereceyi at Güneydou illerinde, uyar ve yasaklara aldr etmeyenlerin, serinlemek amacyla girdikleri Dicle Nehri, Baraj ve Göletler ile Kanallar, hazin sonuçlar douruyor. Dün, Diyarbakr ve Batmandan pe pee boulma haberleri gelirken, Bingölde tüm ikazlara ramen, Sulama kanali plaj andrd.

DCLE NEHRNE GRD

Hava scaklklarnn artmasyla birlikte serinlemek isteyen Yusuf Akn, arkadalar R.B., ve E.B. ile birlikte bugün ölen saatlerinde Silvan yolu yaknlarndan geçen Dicle Nehrine girdi. Bir süre nehrin kenarnda yüzen arkadalar, suyun akna kapld. Yüzerek kurtulan R.B. ve E.B., daha sonra durumu çevredekilere bildirdi.

KURTARMA EKPLER

çevredekiler, polise ve salk ekiplerine haber verdi. Ksa sürede olay yerine gelen ekipler de Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanl Sualt Arama ve Kurtarma ekiplerine durumu bildirdi. Nehirde, aramalar younlatran ekipler, Yusuf Aknn cansz bedenine ulat. Aknn cenazesi, salk ekipleri tarafndan ambulansla Diyarbakr Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldrld. Polis, olayla ilgili soruturma balatt.

BATMAN BARAJINDA

Olay, Sason ilçesine bal Sakl Cennet Mevkiinde Batman Barajnda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Batmanda ikamet eden Suriye uyruklu Hüseyin Cuma (20) isimli bir genç, öle saatlerinde arkadalaryla birlikte serinlemek üzere Batman Barajnn bulunduu Sakl Cennet Mevkiinde su kenarna gitti. Burada suya giren Cuma, bir anda gözden kayboldu. Durumu fark eden çevredekiler, durumu jandarma ve AFADa bildirdiler. Boulma vakasnn olduu yere çok sayda AFAD ekibi sevk edildi. Aramalar sürüyor.

YASAA RAMEN

Bingöl Devlet Su leri l Müdürlüü ekiplerinin, kent genelindeki baraj, gölet, su kanallarna vatandalarn girilmemesi konusundaki uyarlar scak havalarda pek dikkate alnmyor. Kent merkezine 10 kilometre uzaklktaki Gülbahar Baraj ve Göynük çay üzerindeki sulama göleti, birçok boulma vakas ve tehlikesinin yaanmasna ramen scaklardan bunalan gençlerin aknna uruyor. Tehlikelere kar yüzen gençler, scakl 35 derecenin üzerinde olduu kentte, alternatiflerin olmadn gerekçe göstererek boulma tehlikelerine kar bu sularda yüzmeye devam ediyor.

Boulma tehlikesine ramen barajda yüzdüünü anlatan Emir Dolgun (19), 10 kilometre uzaklktan yüzmek için, elenmek için geliyoruz. Burada atlayp ayaklar krlan, yaralananlar oldu. Onlara da bazen yardm ediyoruz. Boulma tehlikesi de var ama mecburen geliyoruz, yüzecek baka yerimiz yok dedi.

YÜZÜLECEK BAKA YER

Bingölde yüzülecek baka bir yerin olmad için buraya geldiini anlatan Kadir Dolgun (16) ise Yüzülecek baka bir yerimiz olmad için buraya geliyoruz. Önceki senelerde bir arkadam burada bouldu. Baz insanlar da burada boulma tehlikesi geçirdiinde yüzme bildiimiz için biz kurtaryoruz. Ar scaklar var, evim 2-3 kilometre uzaklktadr. Buraya gelip ayn zamanda balk tutup piknik de yapyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git