Uyuyan hücreler çözülüyor!

PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve metropollerde saldırı düzenlemeleri için eğitilen PKK'nın uyuyan hücreleri çözülmeye başlarken, dün aralarında hemşire ve belediye memuru bulunan 5 kişi gözaltına alındı

Haberler 31.10.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKK bünyesinde eitim alp, eylem yapmak üzere uyuyan hücre olarak hazr bekletilen örgütün gizli ehir yaplanmas kadrosunda bulunduklar saptanan 5 kii ok operasyonla yakaland. Krsalda silah ve bomba eitimi alanlardan ikisinin hastanede çalt, birinin ise Büyükehir Belediyesinde KHK ile ihraç edilen memur olduu belirlendi.

UYUYAN HÜCRELER çÖZÜLDÜ

Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca geçtiimiz yllarda kod isimleri alarak terör örgütünün da kadrosuna katldklar, krsal alanda patlayc madde ile metropollerde eylem yapmak üzere eitim aldklar, PKK/KCKnn gizli ehir yaplanmas kadrosunda bulunduklar, ehirlerde eylem yapmak üzere uyuyan hücre olarak hazr bekletilerek görevlendirildikleri tespit edilen teröristlere yönelik operasyon gerçekletirildi.

KS HASTANE çALIANI çIKTI

Operasyonda Diyarbakr Eitim ve Aratrma Hastanesinde hemire olarak görev yapan, kalenikof, tabanca ile el bombas eitimleri ve örgütleme çalma tarz eitim derslerini alan Avjin kod adl A.Y., Diyarbakr Devlet Hastanesinde radyoloji teknikeri olarak çalan, kalenikof ile tabanca eitimleri ve örgütleme çalma tarz eitim dersleri alan Hermeim kod adl .A., kalenikof, tabanca ile el bombas eitimleri ve örgütleme çalma tarz eitim dersleri alan ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde memur iken 1 Ekim 2020 günü KHK ile ihraç edilen Azad Amed kod adl M.K. gözaltna alnd.

SUKAST ETM ALMILAR

Operasyonda ayrca sabotaj ve silah ile oto alarm, zamanlayc eitimleri ve örgütleme çalma tarz eitim dersleri alan Ali kod adl V.S. ve kalenikof, tabanca ile el bombas eitimleri ve ideolojik, gençlik eitimi ve askeri eitim derslerini alan Bawer kod adl O.S.de saklandklar hücre evlerine yaplan ok basknlarla yakaland. Gözaltna alnan teröristler A.Y., .A., M.K., V.S. ve O.S. silahl terör örgütüne üye olmak suçundan adli makamlara sevk edildi.

A.Y, .A, M.K ve O.S. çkarldklar hakimlikçe silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland, V.S. ise adli kontrol artyla serbest brakld.

19 Ekimde de PKKnn da kadrosunda yer alan ve metropollerde saldr için eitilen 4 terörist jandarmann operasyonuyla Diyarbakr ve stanbulda gözaltna alnm, ilemlerinin ardndan sevk edildikleri adli makamca tutuklanmt.

MARDNDEK OPERASYONUN DETAYI

Öte yandan, Madinde PKK/KCKnn sisteminde Kent Meclisi ve Mahalle Meclisini hayata geçirerek, demokratik özerkliin sözde inas için alternatif yönetim modeli olumak isteyenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarnda Mazda ve Nusaybinin eski belediye bakanlarnn da bulunduu 14 üpheli, gözaltna alnd.

OPERASYONUN KAPSAMI GENLETLD

Mardin l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, terör örgütü PKKnn eylem ve faaliyetlerinin deifre edilmesine yönelik çalma balatt. Bu kapsamda harekete geçen ekipler, terör örgütü PKK/KCKnn sisteminde Kent Meclisi ve Mahalle Meclisini hayata geçirerek, demokratik özerkliin sözde inas için alternatif yönetim modeli olumak isteyen ve terör örgütü adna faaliyetinde bulunan 14 üpheliyi tespit etti. üphelilerin belirlenen adreslerine e zamanl operasyon düzenleyen ekipler, aralarnda eski Demokratik Toplum Partisinin Mazda ve Nusaybin ilçe belediye bakanlar ve eski Demokratik Bölgeler Partisi Nusaybin ilçe e bakann da bulunduu, 13ü Mardinde 1i de Diyarbakrda olmak üzere 14 üpheliyi gözaltna ald. Gözaltna alnan üphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

KAYSER SORUTURMASINA GÖZALTI

Buarada, Kayseride 17 Aralk 2016da, PKKnn çar iznine çkan askerlere yönelik düzenledii ve 15 askerin ehit olduu, 54ünün de yaraland bombal terör saldrsyla ilgili Diyarbakrda 3 üpheli gözaltna alnd. üpheliler, Kayseriye gönderildi.

Kayseri Cumhuriyet Basavclnca, terör örgütü PKK tarafndan 17 Aralk 2016 tarihinde çar iznine çkan askerleri tayan otobüse düzenlenen ve 15 askerin ehit, 54 askerin de yaraland bombal terör saldrsyla ilgili kimlikleri belirlenen 3 üpheli için yakalama karar çkarld. Diyarbakrda olduklar belirlenen üphelilerin adreslerine e zamanl operasyon düzenlendi. Yakalanan üpheliler, sorgular için Kayseriye gönderildi.

Saldrnn faili PKKl terörist Frat-Bozan kod adl Ferhat Tekiner ise geçen hafta MT ve emniyet ibirlii ile düzenlenen operasyonla Irakn kuzeyinde yakalanp, Türkiyeye getirilmiti.

Ana Sayfaya Git