Uyuyan hücreler çözülüyor!

PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve metropollerde saldırı düzenlemeleri için eğitilen PKK'nın uyuyan hücreleri çözülmeye başlarken, dün aralarında hemşire ve belediye memuru bulunan 5 kişi gözaltına alındı

Uyuyan hücreler çözülüyor!

Diyarbakır'da PKK bünyesinde eğitim alıp, eylem yapmak üzere uyuyan hücre olarak hazır bekletilen örgütün gizli şehir yapılanması kadrosunda bulundukları saptanan 5 kişi şok operasyonla yakalandı. Kırsalda silah ve bomba eğitimi alanlardan ikisinin hastanede çalıştığı, birinin ise Büyükşehir Belediyesinde KHK ile ihraç edilen memur olduğu belirlendi.

UYUYAN HÜCRELER ÇÖZÜLDÜ

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca geçtiğimiz yıllarda kod isimleri alarak terör örgütünün dağ kadrosuna katıldıkları, kırsal alanda patlayıcı madde ile metropollerde eylem yapmak üzere eğitim aldıkları, PKK/KCK'nın gizli şehir yapılanması kadrosunda bulundukları, şehirlerde eylem yapmak üzere uyuyan hücre olarak hazır bekletilerek görevlendirildikleri tespit edilen teröristlere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İKİSİ HASTANE ÇALIŞANI ÇIKTI

Operasyonda Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire olarak görev yapan, kaleşnikof, tabanca ile el bombası eğitimleri ve örgütleme çalışma tarzı eğitim derslerini alan Avjin kod adlı A.Y., Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde radyoloji teknikeri olarak çalışan, kaleşnikof ile tabanca eğitimleri ve örgütleme çalışma tarzı eğitim dersleri alan 'Hermeşim' kod adlı İ.A., kaleşnikof, tabanca ile el bombası eğitimleri ve örgütleme çalışma tarzı eğitim dersleri alan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde memur iken 1 Ekim 2020 günü KHK ile ihraç edilen 'Azad Amed' kod adlı M.K. gözaltına alındı.

SUİKAST EĞİTİMİ ALMIŞLAR

Operasyonda ayrıca sabotaj ve silah ile oto alarmı, zamanlayıcı eğitimleri ve örgütleme çalışma tarzı eğitim dersleri alan 'Ali' kod adlı V.S. ve kaleşnikof, tabanca ile el bombası eğitimleri ve ideolojik, gençlik eğitimi ve askeri eğitim derslerini alan Bawer kod adlı O.S.'de saklandıkları hücre evlerine yapılan ok baskınlarla yakalandı. Gözaltına alınan teröristler A.Y., İ.A., M.K., V.S. ve O.S. ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan adli makamlara sevk edildi.

A.Y, İ.A, M.K ve O.S. çıkarıldıkları hakimlikçe "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, V.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

19 Ekim'de de PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve metropollerde saldırı için eğitilen 4 terörist jandarmanın operasyonuyla Diyarbakır ve İstanbul'da gözaltına alınmış, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamca tutuklanmıştı.

MARDİN'DEKİ OPERASYONUN DETAYI

Öte yandan, Madin'de PKK/KCK'nın sisteminde 'Kent Meclisi ve Mahalle Meclisi'ni hayata geçirerek, demokratik özerkliğin sözde inşası için alternatif yönetim modeli oluşmak isteyenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında Mazıdağı ve Nusaybin'in eski belediye başkanlarının da bulunduğu 14 şüpheli, gözaltına alındı.

OPERASYONUN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda harekete geçen ekipler, terör örgütü PKK/KCK'nın sisteminde 'Kent Meclisi ve Mahalle Meclisi'ni hayata geçirerek, demokratik özerkliğin sözde inşası için alternatif yönetim modeli oluşmak isteyen ve terör örgütü adına faaliyetinde bulunan 14 şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerin belirlenen adreslerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, aralarında eski Demokratik Toplum Partisi'nin Mazıdağı ve Nusaybin ilçe belediye başkanları ve eski Demokratik Bölgeler Partisi Nusaybin ilçe eş başkanın da bulunduğu, 13'ü Mardin'de 1'i de Diyarbakır'da olmak üzere 14 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

KAYSERİ SORUŞTURMASINA GÖZALTI

Buarada, Kayseri'de 17 Aralık 2016'da, PKK'nın çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlediği ve 15 askerin şehit olduğu, 54'ünün de yaralandığı bombalı terör saldırısıyla ilgili Diyarbakır'da 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Kayseri'ye gönderildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, terör örgütü PKK tarafından 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse düzenlenen ve 15 askerin şehit, 54 askerin de yaralandığı bombalı terör saldırısıyla ilgili kimlikleri belirlenen 3 şüpheli için yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır'da oldukları belirlenen şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yakalanan şüpheliler, sorguları için Kayseri'ye gönderildi.

Saldırının faili PKK'lı terörist 'Fırat-Bozan' kod adlı Ferhat Tekiner ise geçen hafta MİT ve emniyet işbirliği ile düzenlenen operasyonla Irak'ın kuzeyinde yakalanıp, Türkiye'ye getirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz