Vaka bilmecesi

DTO korkutan Covid-19 açıklaması panik yarattı. İYİ Partili Ensarioğlu’nun hastanelerde yer yok iddiasına İl Sağlık Müdürlüğü’nden cevap geldi.

Haberler 29.08.2020 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Tabip Odasnn Bugün sadece Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde 15 kii covid nedeniyle hayatn kaybetmitir eklindeki iddiasyla sosyal medyada paylam yapmas ve önceki gün Y Parti Siyasi ler Bakan Salim Ensairolunun 45 kii hastanelerde yer bulmak için beni aryor ifadesini kullanmas sonras l Salk Müdürlüünden Mevcut tablo ilimiz için sürdürülebilir durumdadr eklinde açklama yapmas kafalarda soru iareti brakt. Vaka artnn kronik hale geldii Diyarbakrda saylarn bir birini tutmamas vatanda tedirgin diyor.

L SALIK MÜDÜRLÜÜ: TABLO LMZ AçISINDAN SÜRDÜRÜLEBLR DURUMDADIR

yi Partili Ensariolunun Diyarbakrdaki Koronavirüs tablosunun vahimliine dikkati çektii Salgndan önce beni arayan 50 kiiden 45i i istiyordu. uan ise arayan 50 kiiden 45i hastanede yer bulabilmek için aryor eklindeki basnda yer alan açklamalarn yanklar sürüyor. Ensariolunun açklamas sonras l Salk Müdürlüünden, limizde hizmet veren hastanelerimizde, Salk Bakanlnca hazrlanan algoritmaya uygun olarak orta ve ar olan hastalar yatrlarak, takip ve tedavileri yaplmaktadr. Genel durumu iyi olan Covid-19 tanl hastalar evlerinde izlole edilerek, lçe Salk Müdürlüklerimiz ve Aile Hekimliklerimizce takipleri gerçekletirilmektedir. Temasl ve yakn temasl taramasnda filyasyon ekiplerimizce yaplmaktadr. Diyarbakr il genelindeki tüm hastanelerimizdeki klinik yatak ve youn bakm yatak saylar göz önünde bulundurulduunda mevcut tablo ilimiz açsndan sürdürülebilir durumdadr. Vaka says ve youn bakm ihtiyacna göre müdürlüümüzce gerekli düzenlemeler yaplm ve yaplmaktadr denildi.

SADECE 1 HASTANEDE 15 ÖLÜ DDASI

l Salk Müdürlüünün kendini savunan açklamas sonras dün Diyarbakr Tabip Odasndan korkutan bir paylam yapld. Odann kurumsal hesabndan yaplan açklamada, Bugün sadece Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesinde 15 vatandamz covid nedeniyle hayatn kaybetmitir. l baznda verilerin açklanmamas, vaka-ölüm saylarnn düük gösterilmesi toplumu rehavete sürüklemektedir. Salgnda kontrol kaybedilmi, tüm sorumluluk halkn ve salk emekçilerinin omuzlarna yüklenmitir. Hastanede takip edilmesi gereken ar covid hastalarmz yatak olmadndan evde tedaviye zorlanmaktadr. Ekonomik kayglardan vazgeçilip, toplumun ihtiyaçlar karlanarak sosyal hareketlilii azaltacak önlemler alnmas ve yeterli yatak kapasitesi salanmas için bakanl acil önlemler almaya çaryoruz. çalma arkadalarmzdan elde ettiimiz veriler ile yetkilerin açklamalar örtümemektedir. Bir kez daha yetkileri süreci effaf yürütmeye, halk saln önemsemeye ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz ifadeleri kullanld.

Odann son paylamnn altna l Salk Müdürlüünün resmi twitter hesabndan Ensarioluna cevap niteliindeki açklamasn ilitirerek yapmas ise dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git