Vali Güzeloğlu: Değerlerine sahip çıkan personelle yola devam edilecek

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Şüphesiz yasalar çerçevesinde görevine bağlı, milletine, devletine, tüm değerlerine sahip çıkan personelimizle yolumuza devam edeceğiz.

Haberler 21.08.2019 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Büyükehir Belediye Bakanlna atanan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, üphesiz yasalar çerçevesinde görevine bal, milletine, devletine, tüm deerlerine sahip çkan personelimizle yolumuza devam edeceiz. Ama tüm bu örgütlerle ilikisi olanlara, iltisakl olanlara da üphesiz yasalar çerçevesinde gereini yapacaz dedi.

çileri Bakanlnca hakkndaki terör soruturmalar ve kovuturma nedeniyle görevden alnan HDPli Adnan Selçuk Mzraklnn yerine atanan Diyarbakr Valisi Güzelolu, bugünkü mesaisine belediyede balad. Vali Güzelolu, Diyarbakrllar ile birlikte süreci yakndan izlediini kaydederek, hizmet noktasnda cansiperane çalacaklarn söyledi. 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimi öncesi temiz ve her alanyla yeni hale getirilen Diyarbakrdaki güzelliklerin, seçim sonrasnda yok edildiini ifade eden Güzelolu, öyle dedi:

kibuçuk yllk Diyarbakr Valiliim görev süreci ve geride kalan seçim süreci sonrasndaki 4 aylk dönemde, Diyarbakrn her kiisine her köesine dokunuyoruz. nsanlarmzla bir güven ve gönül ba ilikisi içerisindeyiz. Seçim öncesi, kayyum döneminde çiçek kokan, tertemiz, prl prl ve her alanyla yepyeni bir Diyarbakr varken, seçimle birlikte tüm temel hizmetlerde, alanda hissedilir ve gözle görülür ekilde bir yetersizlik, bir eksiklik ve maalesef bir ilgisizlik balad. üphesiz görevden alnma gerekçesi terör örgütü üyelii, iltisakl, illiyetli olma ve terör örgütü kurma gibi çok ar suçlamalar konusundaki yarg soruturmalardr. Bunlarla ilgili 11 dava ve soruturmas var. Ama bunlar bir yana brakarak, seçimden bu yana kentin her yannda ve vatandalarmzn temel tüm konularda belediye hizmetlerine dönük ciddi ikayetler vard. Özellikle altn çizmek gerekir ki, su temini ve birçok beldede ulam, temizlik, temel hizmetler noktasndaki eksiklik. Bu anlamda belediyenin yapmas gerekenlerde, yazl uyarmamza, altn çizmemize ramen sknt giderilemedi.

DEERLERNE SAHP çIKANLARLA YOLA DEVAM EDLECEK

Vali Hasan BasriGüzelolu, HDPli yönetimin, 4 aylk süreçte ehit yakn ve gazilerin bir bölümünü iten çkarp, geri kalanlar ise kurum içi deiikliklerle kendilerine uygun olmayan birimlerde görevlendirilerek mobbing uygulandn ifade etti. Güzelolu, sözlerine öyle devam etti:

Aziz ehitlerimizin, yasa gerei, belediyede istihdam edilen yaknlarnn i akitlerine, maalesef haksz ve hukuksuz ekilde son verilmi. Devam edenler ise kurumlar içerisinde hukuka aykr bir tasarrufa konu edilerek, sürgün dediimiz hiç de konumlarna uygun olmayan, mobbinglere tabi tutulmutur. Bunlar kabul etmek mümkün deil. Belediyenin içerisinde üphesiz yasalar çerçevesinde görevine bal, milletine, devletine, tüm deerlerine sahip çkan personelimizle yolumuza devam edeceiz. Ama tüm bu örgütlerle ilikisi olanlara iltisakl olanlara üphesiz yasalar çerçevesinde gereini yapacaz. Dün, bu balamda tespit edilenler ve daha önce açkta olduu için göreve yeni dönemde tekrar iade edilenler, görevden uzaklatrld.

ÖNCEL HER KÖEYE çADA BELEDYECLK

Önceliklerinin Diyarbakrn her köesine çada belediyecilii getirip, kentin her yönüyle kalknmasn salamak olduunu vurgulayan Vali Güzelolu, Diyarbakrn her köesine çada belediyecilii götürmek, fiziksel altyapdan sosyal üstyapya kadar tüm alanlarda Diyarbakrn hak ettii hizmetleri belediyemizin eliyle gerçekletirmek... Bugün artk belediyecilik temel alanlarn çok ötesinde sosyal ve toplumsal kalknmay gerçekletirici, tayan ve hzlandran bir kurum olmak durumunda. Bunun farkndayz. Diyarbakra Sayn Cumhurbakanmzn özel ilgisi ve Diyarbakra sevgisi devam ediyor. çok büyük projelerimiz var. Diyarbakr her yönüyle kalkndracak Silvan Projesi ki, GAP ile birlikte Türkiyenin en büyük sosyal ve kalknma projesidir. 8 baraj, 23 sulama projesidir. Öte yandan lojistik bölgesi, yine buna bal olarak tekstil ihtisas organize bölgesi, organize sanayi bölgesinin 2nci aamas gibi dorudan istihdam, gelir, i ve A gelitirecek konular gündemimizde. deolojik belediyeciliin, kaynaklar Kandile ve terör örgütüne aktaran ihanet gündemde yok. Bütün imkanlarmzla, personellerimizle Diyarbakra hizmet etme akn paylaacaz eklinde konutu.

BEKLENTLER HZMETE DÖNÜTÜRECEZ

ehit ailelerinin kendisine destek verdiini anlatan unlar söyledi:

üphesiz gönül bamz hamdolsun var ve sürecek. Onlar bizim en deerli emanetimiz. Hayatlarn bu vatan, bayrak, devlet, ezan için feda eden bütün ehitlerimizi rahmetle anyorum. Yaknlar bamzn tacdr. Dün de dua ve destekleriyle geldiler. lk günde bize çok büyük bir güç verdiler. Bu gücü hissediyoruz. Ayrca unun da altn çizmek istiyorum. Sadece ehit yaknlarmzla snrl deil, Diyarbakrl aziz hemerilerimizin bize dönük çok büyük bir güveni var. Kendilerine teekkür ediyorum. Bugün 2.5 yldr valileri olarak kendimi hissediyordum, imdi Büyükehir Belediye Bakan kimliimle bu güveni inallah kendilerinin bekledikleri hizmete dönütüreceiz. Yapacak çok iimiz var. Devam eden projelerimiz ve süregelen perspektifte Diyarbakr yaanabilir bir kent konumuna tayacak. Balklarmz arasnda iklim deiiklii, genç ve kadn arlkl sosyal, toplumsal ve istihdama dönük uzanan projelere kadar bir temel perspektifte. Havyan haklarnn korunmasndan, geçtiimiz günlerde Diyarbakr Büyükehir Belediyesi barnanda bir katliam yaad. Maalesef denetimsiz ve sorumsuz bir yönetimden dolay onlarca canl orada eziyet çekerek, hayata veda etti. Bizim bunlar kabul etmemiz mümkün deil. Biz medeniyet geçmiinde tüm yaratlan ho gören bir anlayla, Diyarbakr gibi 10 bin yllk bir tarihi olan kentte, artk Diyarbakrn hak ettii ekilde anlmasna dönük perspektifi inallah hayata geçireceiz.

Ana Sayfaya Git