Vali Güzeloğlu PKK'nin dershane önündeki katliamının yıl dönümünde mesaj yayımladı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 3 Ocak 2008 tarihinde PKK tarafından yapılan saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin katledilişlerinin yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Haberler 04.01.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan 3 Ocak 2008 tarihinde Diyarbakrda bir dersanenin önünde yaplan bombal saldr sonucunda hayatn kaybedenler için mesaj yaymlayan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, PKKnin verdii her türlü zararla mücadelede en güzel yöntemin eitim olanaklarnn artrlmas olduunu söyledi.

KARDELK VURGUSU

Valisi Güzelolu, mesajnda kardelik balarna vurgu yaparak, Yaplan hain terör saldrs sonucunda 7 canmz kaybettik. Kaybettiimiz canlarn elemini hala ilk günü gibi içimizde hissediyoruz. Nefretten ve iddetten sadece gözya ve ac doar. Terörün öncelikli hedefi birlik ve beraberliimizi hedef almaktr, bu yüzden bizlere düen bu kadim ehirde, hangi inançtan veya fikirden olursak olalm hepimizin birbirine sevgi ve kardelik balar içerisinde kenetlenmemizi salamak olmaldr. dedi.

Terör örgütünün verdii her türlü zararla mücadelede en güzel yöntem eitim olanaklarn arttrmaktadr. vurgusunda bulunan Güzelolu, Bu dorultudaki hedeflerimizi her geçen gün daha da yükseltmekteyiz. Ülkemizin kaynaklar bu konuda sonuna kadar seferber edilmekte, yurdumuzun her köesinde olduu gibi Diyarbakrmzda da okullama oran arttrlmakta, hlihazrda eitim kurumlarmzn çan ihtiyaçlarna cevap verebilecek düzeye ulamas için youn çaba sarf edilmektedir. diye belirtti.

ÜLKEDEK BARI HAVASI

Diyarbakrn barn ve kardeliin üretildii ehirlerden birine olduuna iaret eden Güzelolu, Son dönemde Ülkemizde ve Diyarbakrmzda yakaladmz huzur ve güven ortamnn devam ederek kadim ehir Diyarbakrmzn geçmiinde olduu gibi sevginin, barn, kardeliin, sanatn ve bilimin üretildii ehirlerden biri olacaktr. Geleceimizin teminat, her biri birbirinden kymetli evlatlarmzn gelecei için daha çok çalp, güzel bir gelecei onlara sunmak azmi ve kararll içerisindeyiz. ifadelerini kulland.

Güzelolu, Bu duygu ve düüncelerle özlem ve rahmetle andmz eitim ehitlerimize, evlatlarmza, terörün bizlerden ayrd tüm vatandalarmza ve ehit olan tüm kamu görevlilerimize Allahtan rahmet, kymetli ailelerine sabr ve basal diliyorum. temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git