Görüş Bildir

Vali Güzeloğlu PKK'nin dershane önündeki katliamının yıl dönümünde mesaj yayımladı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 3 Ocak 2008 tarihinde PKK tarafından yapılan saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin katledilişlerinin yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Vali Güzeloğlu PKK'nin dershane önündeki katliamının yıl dönümünde mesaj yayımladı

PKK tarafından 3 Ocak 2008 tarihinde Diyarbakır’da bir dersanenin önünde yapılan bombalı saldırı sonucunda hayatını kaybedenler için mesaj yayımlayan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, PKK’nin verdiği her türlü zararla mücadelede en güzel yöntemin eğitim olanaklarının artırılması olduğunu söyledi.

KARDEŞLİK VURGUSU

Valisi Güzeloğlu, mesajında kardeşlik bağlarına vurgu yaparak, "Yapılan hain terör saldırısı sonucunda 7 canımızı kaybettik. Kaybettiğimiz canların elemini hala ilk günü gibi içimizde hissediyoruz. Nefretten ve şiddetten sadece gözyaşı ve acı doğar. Terörün öncelikli hedefi birlik ve beraberliğimizi hedef almaktır, bu yüzden bizlere düşen bu kadim şehirde, hangi inançtan veya fikirden olursak olalım hepimizin birbirine sevgi ve kardeşlik bağları içerisinde kenetlenmemizi sağlamak olmalıdır." dedi.

"Terör örgütünün verdiği her türlü zararla mücadelede en güzel yöntem eğitim olanaklarını arttırmaktadır." vurgusunda bulunan Güzeloğlu, "Bu doğrultudaki hedeflerimizi her geçen gün daha da yükseltmekteyiz. Ülkemizin kaynakları bu konuda sonuna kadar seferber edilmekte, yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi Diyarbakır’ımızda da okullaşma oranı arttırılmakta, hâlihazırda eğitim kurumlarımızın çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeye ulaşması için yoğun çaba sarf edilmektedir." diye belirtti.

ÜLKEDEKİ BARIŞ HAVASI

Diyarbakır’ın barışın ve kardeşliğin üretildiği şehirlerden birine olduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Son dönemde Ülkemizde ve Diyarbakır’ımızda yakaladığımız huzur ve güven ortamının devam ederek kadim şehir Diyarbakır’ımızın geçmişinde olduğu gibi sevginin, barışın, kardeşliğin, sanatın ve bilimin üretildiği şehirlerden biri olacaktır. Geleceğimizin teminatı, her biri birbirinden kıymetli evlatlarımızın geleceği için daha çok çalışıp, güzel bir geleceği onlara sunmak azmi ve kararlılığı içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, "Bu duygu ve düşüncelerle özlem ve rahmetle andığımız eğitim şehitlerimize, evlatlarımıza, terörün bizlerden ayırdığı tüm vatandaşlarımıza ve şehit olan tüm kamu görevlilerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum." temennisinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi