Vatan partisine suç duyurusu!

Şeyh Said Derneği suç duyurusunda bulunacak

Haberler 21.12.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

eyh Said ve Seyit Rzaya ait sembol ve isimlerin kaldrlmasna yönelik eyh Said Dernei, Vatan Partisi Genel Bakan Dou Perinçek ve partisi hakknda suç duyurusunda bulunacak.

eyh Said Dernei, Vatan Partisinin Diyarbakr ve Dersimde eyh Said ve Seyit Rzaya ait semboller ve isimlerin kaldrlmas için valilikler nezdinde yapt bavurulara tepki gösterdi.

SUç DUYURUSUNDA BULUNULDU

Cuma namaz çknda Yeniehir ilçesindeki Ofis Camii önünde açklama yapan eyh Said Dernei Bakan ve eyh Saidin torunu Kasm Frat, Vatan Partisinin bavurularna tepki göstererek, Biz onlar iyi biliyoruz. Onlar Kürtlerin katledilmesinin öldürülmesinin devamn getirmek istiyorlar. Kürdün dilini varln kabul etmeyenler yllarca saldrda bulundu. Bilsinler ki biz ne dilimizden ne de deerlerimizden vazgeçmeyiz dedi.

eyh Said ve Seyit Rzann Kürt halknn onuru olduunu kaydeden Frat, Kürdün deerlerine ve kültürlerine yönelik topyekn bir saldr durumunun olduunu söyledi. Vatan Partisi Genel Bakan Dou Perinçek ve partisi hakknda suç duyurusunda bulunacaklarn belirten Frat, Kürtlerin basklara boyun emeyeceini söyledi.

Ana Sayfaya Git