Görüş Bildir

Vatan partisine suç duyurusu!

Şeyh Said Derneği suç duyurusunda bulunacak

Vatan partisine suç duyurusu!

Şeyh Said ve Seyit Rıza’ya ait sembol ve isimlerin kaldırılmasına yönelik Şeyh Said Derneği, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve partisi hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Şeyh Said Derneği, Vatan Partisi’nin Diyarbakır ve Dersim’de Şeyh Said ve Seyit Rıza’ya ait semboller ve isimlerin kaldırılması için valilikler nezdinde yaptığı başvurulara tepki gösterdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Cuma namazı çıkışında Yenişehir ilçesindeki Ofis Camii önünde açıklama yapan Şeyh Said Derneği Başkanı ve Şeyh Said’in torunu Kasım Fırat, Vatan Partisi’nin başvurularına tepki göstererek, "Biz onları iyi biliyoruz. Onlar Kürtlerin katledilmesinin öldürülmesinin devamını getirmek istiyorlar. Kürdün dilini varlığını kabul etmeyenler yıllarca saldırıda bulundu. Bilsinler ki biz ne dilimizden ne de değerlerimizden vazgeçmeyiz” dedi.

Şeyh Said ve Seyit Rıza’nın Kürt halkının onuru olduğunu kaydeden Fırat, Kürdün değerlerine ve kültürlerine yönelik topyekûn bir saldırı durumunun olduğunu söyledi.  Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve partisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Fırat, Kürtlerin baskılara boyun eğmeyeceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi