Vatandaşın inadı tuttu

Belediyenin istimlak bedelini kabul etmedi, mahkemeye verdi, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. İki katlı evi için, yol yarıda kaldı. Ortaya da böylesi garip bir görüntü çıktı..

Haberler 24.07.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir vatandan, istedii ücrette anlaamad için satmad iki katl evi yolun ortasnda kald. çevre esnaf ortaya çkan durumdan rahatsz olduklarn belirtirken, ev sahibi uzlama salanncaya kadar evini satmayacan söyledi.

Diyarbakrn Balar ilçesinde yaklak 4 ay önce yapmna balanan 1,5 kilometrelik yolun ortasnda iki katl bir evin kald tespit edildi. Mimar ve mühendislerin uzu süre çalmalar sonucu yol baka yöne verilemeyince i ev sahibi ile anlamaya kald. ki eritli yolun ortasnda kalan evin sahibi ile görüen belediye yetkilileri, ilk balarda olumsuz yant ald. Bir süre sonra evini satmaya ikna olan vatanda bu sefer de verilen miktar az bularak evin deerinde satlmasn istedi. Yaklak 5 ay süren görümeler sürerken, belediye çalanlar da önce yolu temizleyip ardndan asfalt çalmalarna devam etti. 5 aylk sürenin ardndan iki taraf da anlaamaynca ortaya ilginç görüntüler çkt. Sahibinin satmad iki katl ev, duble eritli yolun tam ortasnda kald. Yoldan geçen araçlar evin önüne braklan trafik levhalar ile ters eride girmek zorunda kalrken, çevre esnaf da yolun bir türlü tamamlanmamasndan ikayetçi.

Ykm durdurma karar aldrd

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi yetkililerinden alnan bilgiye göre, bölgede yol yapm yaklak bir yl önce kamulatrma çalmalar balatld. Yolun ortasnda kalan evin sahibi Cihan Arslan, verilen bedeli az bulmas nedeni ile mahkemeye bavurarak ykm durdurma karar aldrd. Bunun üzerine tekrar iletiime geçilen ev sahibi ve belediye yetkilileri, uzlamak için tekrar bir araya geldi. Uzlama salanamazsa belediye yetkilileri, kar dava açarak sorunu çözmek için giriimlerine devam edecek.

Mülk sahibi Cihan Arslan ise, belediyenin kendilerine verdii fiyatn, normal deerin çok altnda olduunu söyledi. Arslan, kamulatrma sonras ykm kararn durdurduklarn, uzlama yöntemi ile sorunun çözülmesini beklediklerini dile getirdi.

Esnaf çaresiz bekliyor

Yol yapm çalmalarnn bir bölümü hariç tamamland yolun yannda bulunan esnaf da sorunun çözülmemesinden ikayetçi. Yolun ortasnda kalan evin hemen yannda market ileten esnaf, yolun yaklak 5 aydr tamamlanmadn, bu nedenle oförlerin bu yolu kullanmadn kaydederek, ilerinin dütüünü söyledi. Market ileten Bayram Büken, Birkaç aydr bu yolun yapm için çalyorlar. Yolun bitiminde villadan dolay iler belirli bir arada yarm kald. Bütün toz duman bizim i yerimize giriyor. En yakn zamanda bu yolun yaplmasn istiyoruz. 4-5 aydr dükkanmz i yapmyor, siftah yapmadan i yerlerimizi kapatr duruma geldik. Hem bizim hem de vatandalar için bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git