Vatandaşın yaşam standardı projelerle yükseliyor

Van'ın Erciş Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirmek için geliştirdiği projelerle, vatandaşın yaşam standardını da yükseltiyor.

Haberler 04.05.2017 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda Erci Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet irin Yaarn talimatyla ilçede vatandalara daha önce görmedikleri hizmeti sunabilmek için çalmalara hz verildi.

lçe halknn yaam kalitesini arttracak yeni sosyal alanlarn oluturulmasna öncelik veren belediye, bir yandan da ehrin alt ve üst yapsn yeniden dizayn etmeye çalyor.

Belediye Bakan Vekili Yaar, gelitirdikleri 14 projenin ihtiyaç kaynakl olduunu, bunlarn bölgenin sosyal ve ekonomik yapsna deer katacan söyledi.

lçenin turizm potansiyelini arttrmak için Sahil Yolu Projesi gelitirdiklerini ifade eden Yaar, artk insanlarn çevre illerden hatta randan gelerek Erciin imkanlarndan yararlanacan, bununla ilçenin turizm cazibe merkezi haline geleceini aktard.

Yaar, kadnlarn Van Gölünde yüzmesini salamak için Plaj Projesini hayata geçireceklerini ifade ederek, unlar dile getirdi:

Kadn eve kapanm ve nefes alacak alan bulamyor. Mutlu olmayan kadn mutlu bir aile yaratamyor. Mutsuz bir aileden de teröre yönelen çocuklar çkyor. Bu nedenle kadnlar için projeler gelitirdik. 5 kadn toplum merkezi yaptk. Kadn artk eve kapanmyor, hem sosyalleiyor hem de meslek öreniyor. Devletin görevi sadece kamu hizmetini almaya hazr olanlara hizmet sunmak deil, ihmal edilen dezavantajl kesimlere de gitmektir. Kadn plajmz da bu fikirden çkt. Kadnn plaja gitmesi için ulam imkan salayacaz.

- Erciin çehresini deitirmek zorundayz

Erciin çehresini deitirmek zorunda olduklarn vurgulayan Yaar, Erci bu bölgenin bir deeri ve kaderine terk edilemez. dedi.

Yaar, insanlarn güzel vakit geçirebilecei alanlar oluturmaya önem verdiklerini, projelerin devamnn geleceini ifade ederek, çocuk ve gençler için spor alanlarn yaygnlatryoruz. Kültür merkezi yapyoruz. nsanlarn dinlenebilecei, enerjilerini atabilecei alanlar yaratmak zorundayz. Sokak hayvanlar için barnaklar yapyoruz. lçeye içme suyu ebekesi getiriyoruz. 100 bin ton scak asfaltla Erciin bütün sokaklarn yeniden yapacaz. ifadesini kulland.

Memleketin bayrann gölgesinde birlik beraberlik içerisinde, mutlu ve müreffeh yaamak için projelere arlk verdiklerini belirten Yaar, insanlarn umutlarn yeertecek iler yapmak istediklerini vurgulad.

Göreve geldiinde belediyenin halka ait olmadn gördüüne iaret eden Yaar, unlar kaydetti:

Göreve geldiimizde belediyedeki karar alma mekanizmalar belli deildi. Belediyeyi kimin yönettii, hangi basamaklardan geçerek vatandan ihtiyacna cevap olduu mulakt. Belediye bakan karar alma sürecinde ciddi söz sahibi deildi. Kurumlarla halk arasnda bir bariyer vard. Biz bunu amak ve effaflk getirmek istiyoruz. Belediyeye kurumsal bir kimlik katmaya çalyoruz.

Ana Sayfaya Git