..Ve bina boşaltıldı

Bağlar ilçesinde 36 daire ve 4 iş yerinin bulunduğu 7 katlı bina, kolonundaki hasar dolayısıyla boşaltılmaya başlandı.

Haberler 28.02.2019 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde, ar hasarl olduu yönünde rapor verilen 7 katl Dilan Apartmannda oturanlar, evlerini boaltmaya balad. 35 dairenin bulunduu 25 yllk binann etrafna güvenlik eridi çekilirken, bina sakinlerine evlerini boaltmalar için iki gün süre verildi.

GÜVENLK ERD çEKLD

çevre ve ehircilik l Müdürlüünün boaltlma karar ald, merkez Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 691 Sokakta bulunan 7 katl 35 daireli Dilan Apartmannn sakinlerine zabta ve polisler tarafndan evlerini boaltmalar yönünde uyar yapld. Polisler, bina çevresine de güvenlik eridi çekti. Bina sakinleri evlerindeki eyalar, nakliye firmalarnn kulland asansörlerle tarken, apartman altndaki iyerlerine ise 2 gün içinde bolatlma uyars yapld.

BNAYI BOALTMAYA BALADI

Bunun üzerine binada yaayan aileler, bulduklar kamyonet ve nakliye firmalarnn kulland asansörlü kamyonlarla eyalarn tamaya balad.

Apartmanda bakkal ileten Ferhat Tunç, bina yöneticisinin bodruma indii srada tesadüfen kolonunun hasarl olduunu tespit ettiini, bunun üzerine çekilen fotoraf ve görüntülerle gerekli yerlere bavuruda bulunduklarn söyledi. Yetkililerin yaptklar inceleme sonucunda dün gece ailelerin binada oturmamas yönünde uyarldn aktaran Tunç, Herkes kendi derdine dümü evini boaltmaya çalyor. Ben de ne yapacam bilmiyorum. Yetkililerden yardm istiyoruz. dedi.

MADURYETMZ GDERLSN

Bina sakinlerinden Mehmetah Bozkurt ise maduriyetlerinin giderilmesi için çarda bulunarak, Bodrumda su toplanmt. Bakmak için bodruma indik. O zaman kolonun patlam olduunu gördük. Hemen dilekçemizi belediyeye verdik. Belediye geldi. Bu bina gibi binlerce bina var. Bize Evlerinizi boaltn dediler. Bu zor günümüzde devlet bize sahip çkmazsa biz nereye gideceiz? Elektrik, su parasn veremeyen insanlar var. Devletimizden yardm bekliyoruz diye konutu.

KRALIK EV ARIYORUZ

Binada oturan ehmus Aksel de yetkililerin evi boaltmalar yönünde uyar yaptn, bu nedenle eyalarn çkardklarn belirtti. Kendi imkanlaryla evlerini tayacaklarn ve kiralk ev aradklarn dile getiren Aksel, yetkililerden yardm beklediklerini dile getirdi. Ev sahiplerinin bina etrafnda bekleyii sürerken, apartmann etrafna güvenlik eridi çekildi.

Ana Sayfaya Git