Görüş Bildir

..Ve bina boşaltıldı

Bağlar ilçesinde 36 daire ve 4 iş yerinin bulunduğu 7 katlı bina, kolonundaki hasar dolayısıyla boşaltılmaya başlandı.

..Ve bina boşaltıldı

Merkez Bağlar ilçesinde, 'ağır hasarlı' olduğu yönünde rapor verilen 7 katlı Dilan Apartmanı'nda oturanlar, evlerini boşaltmaya başladı. 35 dairenin bulunduğu 25 yıllık binanın etrafına güvenlik şeridi çekilirken, bina sakinlerine evlerini boşaltmaları için iki gün süre verildi.

GÜVENLİK ŞERİDİ ÇEKİLDİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün boşaltılma kararı aldığı, merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 691 Sokak'ta bulunan 7 katlı 35 daireli Dilan Apartmanı'nın sakinlerine zabıta ve polisler tarafından evlerini boşaltmaları yönünde uyarı yapıldı. Polisler, bina çevresine de güvenlik şeridi çekti. Bina sakinleri evlerindeki eşyaları, nakliye firmalarının kullandığı asansörlerle taşırken, apartman altındaki işyerlerine ise 2 gün içinde boşlatılma uyarısı yapıldı.

BİNAYI BOŞALTMAYA BAŞLADI

Bunun üzerine binada yaşayan aileler, buldukları kamyonet ve nakliye firmalarının kullandığı asansörlü kamyonlarla eşyalarını taşımaya başladı.

Apartmanda bakkal işleten Ferhat Tunç, bina yöneticisinin bodruma indiği sırada tesadüfen kolonunun hasarlı olduğunu tespit ettiğini, bunun üzerine çekilen fotoğraf ve görüntülerle gerekli yerlere başvuruda bulunduklarını söyledi. Yetkililerin yaptıkları inceleme sonucunda dün gece ailelerin binada oturmaması yönünde uyarıldığını aktaran Tunç, "Herkes kendi derdine düşmüş evini boşaltmaya çalışıyor. Ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Yetkililerden yardım istiyoruz." dedi.

MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN

Bina sakinlerinden Mehmetşah Bozkurt ise mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrıda bulunarak, "Bodrumda su toplanmıştı. Bakmak için bodruma indik. O zaman kolonun patlamış olduğunu gördük. Hemen dilekçemizi belediyeye verdik. Belediye geldi. Bu bina gibi binlerce bina var. Bize 'Evlerinizi boşaltın' dediler. Bu zor günümüzde devlet bize sahip çıkmazsa biz nereye gideceğiz? Elektrik, su parasını veremeyen insanlar var. Devletimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

KİRALIK EV ARIYORUZ

Binada oturan Şehmus Aksel de yetkililerin evi boşaltmaları yönünde uyarı yaptığını, bu nedenle eşyalarını çıkardıklarını belirtti. Kendi imkanlarıyla evlerini taşıyacaklarını ve kiralık ev aradıklarını dile getiren Aksel, yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.  Ev sahiplerinin bina etrafında bekleyişi sürerken, apartmanın etrafına güvenlik şeridi çekildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi