Ve Kadem Diyarbakır'da

Vali Güzeloğlu "KADEM, Türkiye'nin değişiminde ve gelişiminde çok anlamlı ve önemli bir dönüşüme işaret etmektedir"

Haberler 06.04.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn ve Demokrasi Dernei (KADEM) Diyarbakrda temsilcilik açt. Kadn ve Demokrasi Dernei (KADEM) Diyarbakrda temsilcilik açt. Bir televizyon kanalndaki ses yarmasyla tannan, Diyarbakr Ergani ilçesindeki evinde urad silahl saldrda ar yaralanan Mutlu Kaya da ailesinin yardmyla programa geldi

Vali Hasan Basri Güzelolu bir otelde düzenlenen programda yapt konumada, KADEMin ilde temsilcilik açmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Türkiyeyi geliim, dönüüm ve büyüme noktasnda çok iyi bir konuma tadn belirten Güzelolu, son 16 ylda kadnn her alanda haklarna kavumasnda büyük deiimin yaandn söyledi.

KADEMin her yönüyle sivil toplumu temsil ettiine iaret ederek, öyle konutu:

Kadn kavram üzerinde ülkemizde çok uzun yllar süren tek tiplemeye, sivil toplum anlayna ve yanl yaklamlara kar KADEM doruyu ortaya koyan, bütünü kapsayan ve olmas gereken alanda faaliyet gösteren yeni nesil bir kadn ve sivil toplum hareketidir. KADEM, Türkiyenin deiiminde ve geliiminde çok anlaml ve önemli bir dönüüme iaret etmektedir.

Biz bir olmann, iri olmann diri olmann deerine inanan birlik ve beraberlik ruhuyla geleceini hazrlayan ve bu konuda kadn ve erkeiyle bütünleen bir bak temsil ediyoruz. Kadnn insan haklar kavramna inanyoruz. Kadn ve erkein birlikte birbirini tamamlayan ayrlmaz iki parça olduunu düünüyoruz.

- Omuz omuza vererek bu mirasa sahip çkabiliriz

KADEM Bakan Doç. Dr. Sare Aydn Ylmaz ise kardelik, vatan sevgisi ve millet olma bilinci gibi kadim duygularla ilk tanlan yerin aileler olduunu söyledi.

Ylmaz, unlar kaydetti:

Türk, Kürt, Laz, çerkez, Sünni, Alevi, gayrimüslim, ortak kültür ve medeniyetin evlatlar olarak, birlik ve beraberliimizi baltalamak isteyenlere kar hep birlikte olup, omuz omuza vererek bu mirasa sahip çkabiliriz. nsan haklarnn ayrlmaz bir parças olarak gördüümüz kadn haklarn savunuyor, toplumda, siyasette ve i hayatnda kadnlar güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla, söylem ve politika üretiyor, projeler yürütüyor, kampanyalar düzenliyor, kadnlar gelitirici eitimler ve çaltaylar gerçekletiriyoruz.

- Demokrasiyi güçlendirdiine inanyoruz

KADEM, kadn meselesine toplumun dinamiklerinden beslenen yenilikçi bir bak açs getirdiini vurgulayan Ylmaz, Bat merkezli çadalk söyleminin ürettii tek tip kadn modeli yerine KADEM olarak bizler, farkl kadn kimliklerinin demokrasiyi güçlendirdiine inanyoruz. Kadnn kimlik, kiilik ve özgürlük mücadelesini destekliyoruz. diye konutu.

- Kadnn statüsünü yükseltecek frsatlarn önünü açmalyz

Kültürel kimliklerin ve ahlaki deerlerin törpülenmeden muhafaza edildii ortak bir dilin oluturulmasnn önemli olduuna dikkati çeken Ylmaz, unlar söyledi:

KADEM olarak bizler de bu fikirlerimizi hayata geçirmek üzere yeni Türkiyenin yeni kadn hareketi olarak çktk yola. Nitekim kadnn ilerlemesi toplumsal adaletin bir artdr. Biliyoruz ki, yasal düzenlemelerden, toplumsal farkndala kadar kadn sorunlarna ilikin her alanda yaplmas gereken çok fazla iimiz var. Hayatn her alannda kadnn statüsünü yükseltecek imkanlar ve frsatlarn önünü açmalyz. çünkü kadn ne kadar güçlü olursa demokrasi de o kadar güçlenecektir.

Ylmaz, 18 Mart 1915te yedi düvele kar mücadele eden ecdadn torunlarnn 103 yl sonra bugün ayn kararllkla Afrinde destan yazdn sözlerine ekledi.

KADEM Diyarbakr l Temsilcisi Özlem Vuran, her bölgenin ve yörenin farkl kadn meseleleri bulunduunu belirterek, Diyarbakra kadn eli desin istedik. Dil, din, rk, mezhep, etnik köken fark etmeksizin kadnlar bir çat altnda toplayalm istedik. Kadnn olmad, katlmad bir toplumun yükselmesi mümkün deildir. ifadelerini kulland.

l Müftüsü Vekili Abdullah Ikn okuduu duann ardndan kesilen kurdeleyle son bulan törene Vali Güzelolunun ei Aye Güzelolu, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla ve ei Lütfiye Atilla, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Ahmet Sayar da katld.

Öte yandan bir televizyon kanalndaki ses yarmasyla tannan, Diyarbakr Ergani ilçesindeki evinde urad silahl saldrda ar yaralanan Mutlu Kaya da ailesinin yardmyla programa geldi.

Ana Sayfaya Git