Vefa ekibine saldırdılar!

Van'da Vefa Destek ekibine silahlı saldırı yapıldı. İki sivil hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Haberler 15.05.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/VAN-Vann Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek ekibinin aracna, yardm götürdükleri Eribelen Mahallesinden dönüte silahl saldr düzenlendi. Saldrda 1 belediye çalan ile araçtaki 1 vatanda hayatn kaybetti, 1 belediye çalan da yaraland. çileri Bakan Süleyman Soylu Soylu, PKKnn Vefa Sosyal Destek Grubuna yönelik düzenledii saldrya ilikin, Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanz çabalayn, ne yaparsanz yapn, Yenileceksiniz, ve cehenneme sürüleceksiniz dedi.

Olay, dün saat 12.00 sralarnda Özalp ilçesinin Mehmetalan Mahallesi yaknlarnda meydana geldi. Pandemi tedbirleri kapsamnda karantinaya alnan Özalp ilçesi Eribelen Mahallesine Vefa Sosyal Destek Grubu tarafndan yardm götürüldü. Ekibin ilçeye dönüü srasnda içinde bulunduklar araca, arkadan gelen bir araçtan uzun namlulu silahlarla, gelii güzel ate açld. Açlan atete, Özalp Belediyesi Personeli 64 yandaki Yldrm Demir ile yolda araca alnan köylülerden 60 yandaki Kinyaz Karalolu olay yerinde yaamn yitirdi. Saldrda Özalp belediyesi Personeli Taner Temizel ise yaraland. Yaral olay yerine çarlan ambulansla Özalp Devlet Hastanesine kaldrlrken, saldrganlarn yakalanmas için bölgede geni çapl operasyon balatld.

VAL BLMEZ: YARALIMIZIN HAYAT TEHLKES YOK

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, silahl saldrda yaralanan Vefa Destek Grubundaki ekipte buluna belediye çalann hastanede ziyaret etti. Vali Bilmez, yaral görevlinin salk durumunun iyi olduun belirterek, unlar söyledi: Yaralmz önce Özalp Devlet Hastanesine kaldrld sonra da Van Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesine getirildi. Salk durumu iyi hayati tehlikesi bulunmamaktadr. Salk çalanlarmzn yaralmzn ifa bulmas için büyük gayret göstereceine inanyorum dedi.

BAHEKM çELK: TÜM DEERLER Y DURUMDA

Van Bölge EitiM ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Sebahattin çelik ise yaralyla igili olarak öyle dedi; çok ükür genel durumu iyi. Tüm deerleri iyi durumda. Hayati organlarna bir zarar ve hasar gelmemi. Görüntüleme ve kan tetkikleri yapld. Genel durumu u anda çok iyi. Herhangi bir cerrahi giriime de u anda bu aamada düünülmüyor. Serviste durumunu takip edeceiz.

BAKAN SOYLU: YENLECEKSNZ

çileri Bakan Süleyman Soylu Soylu, saldrya tepki gösterdi. Bakan Soylu, Twitter hesabndan yapt açklamada, Mübarek ramazan gününde, gayesi yalnzca insanmza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubuna saldrarak iki kardeimizi katlettiler. Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanz çabalayn, ne yaparsanz yapn, Yenileceksiniz, ve Cehenneme sürüleceksiniz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git