Vefa ekibine saldırdılar!

Van'da Vefa Destek ekibine silahlı saldırı yapıldı. İki sivil hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Vefa ekibine saldırdılar!

DİYARBAKIR/VAN-Van'ın Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek ekibinin aracına, yardım götürdükleri Eğribelen Mahallesi'nden dönüşte silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 belediye çalışanı ile araçtaki 1 vatandaş hayatını kaybetti, 1 belediye çalışanı da yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu, PKK'nın Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin, "Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, 'Yenileceksiniz, ve cehenneme sürüleceksiniz" dedi.

Olay, dün saat 12.00 sıralarında Özalp ilçesinin Mehmetalan Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi'ne Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yardım götürüldü. Ekibin ilçeye dönüşü sırasında içinde bulundukları araca, arkadan gelen bir araçtan uzun namlulu silahlarla, gelişi güzel ateş açıldı. Açılan ateşte, Özalp Belediyesi Personeli 64 yaşındaki Yıldırım Demir  ile yolda araca alınan köylülerden 60 yaşındaki Kinyaz Karalıoğlu olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırıda Özalp belediyesi Personeli Taner Temizel ise yaralandı. Yaralı olay yerine çağrılan ambulansla Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.   

VALİ BİLMEZ: YARALIMIZIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, silahlı saldırıda yaralanan Vefa Destek Grubu'ndaki ekipte buluna belediye çalışanını hastanede ziyaret etti. Vali Bilmez, yaralı görevlinin sağlık durumunun iyi olduğun belirterek, şunları söyledi: "Yaralımız önce Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı sonra da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık durumu iyi hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Sağlık çalışanlarımızın yaralımızın şifa bulması için büyük gayret göstereceğine inanıyorum" dedi.

BAŞHEKİM ÇELİK: TÜM DEĞERLERİ İYİ DURUMDA

Van Bölge EğitiM ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sebahattin Çelik ise yaralıyla igili olarak şöyle dedi;  "Çok şükür genel durumu iyi. Tüm değerleri iyi durumda. Hayati organlarına bir zarar ve hasar gelmemiş. Görüntüleme ve kan tetkikleri yapıldı. Genel durumu şu anda çok iyi. Herhangi bir cerrahi girişime de şu anda bu aşamada düşünülmüyor. Serviste durumunu takip edeceğiz."

BAKAN SOYLU: YENİLECEKSİNİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu, saldırıya tepki gösterdi. Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mübarek ramazan gününde, gayesi yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubu'na saldırarak iki kardeşimizi katlettiler. Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, 'Yenileceksiniz, ve Cehennem'e sürüleceksiniz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz