Vefa her çağrıda!

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de "Vefa Sosyal Destek" grupları 65 yaş ve üstü kişiler ile bazı kronik rahatsızlıklara sahip binlerce vatandaşın talebini karşılıyor

Haberler 30.03.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki Vefa Sosyal Destek gruplar, 65 ya ve üstü kiiler ile baz kronik rahatszlklara sahip binlerce vatandan taleplerini karlayarak yüzlerini güldürüyor.

çileri Bakanl tarafndan yaynlanan genelgeyle, evlerinden çkmamas istenen vatandalara yönelik il ve ilçelerde kurulan Vefa Sosyal Destek gruplar, 112, 155 ve 156 numaralarna gelen çarlar deerlendiriyor.

çarlar üzerine, evlerinden çkmayan vatandalarn isteklerine cevap veren ekipler, 65 ya ve üstü kiiler ile baz kronik rahatszlklara sahip vatandalarn gda, ilaç ve dier ihtiyaçlarn karlyor.

DYARBAKIRDA 2 BN 621 VATANDAA DESTEK

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, 65 ya ve üstü ile kronik hastal bulunan vatandalarn yannda olmaya ve ihtiyaçlarn karlamaya devam ettiklerini belirtti.

Güzelolu, Valiliimiz öncülüünde kurulan Vefa Sosyal Destek gruplarmz, 22 Marttan bu yana 2 bin 621 vatandamzn çarsna cevap verdi. dedi.

SRT

Siirt Valisi Ali Fuat Atik de Vefa Sosyal Destek gruplarnn, çalmalarna hz kesmeden devam ettiini söyledi.

Sokaa çkma kstlamas kapsamndaki vatandalarn ihtiyaçlarn karlamaya devam ettiklerini ifade eden Atik, l merkezi ve ilçelerimizde 238 vatandamzn temel ihtiyaçlarn karladk. Vatandalarmzn taleplerini en hzl bir ekilde karlamaya çalyoruz. Ayrca ihtiyaç sahibi olan 65 ya üstü vatandalarmza Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf araclyla gda ve temizlik yardm yapyoruz. diye konutu.

Atik, bakanlklar ve valiliklerce belirlenen tedbirlere uymann, hayati önem tadn vurgulad.

Yeni Mahallede engelli çocuuyla oturan 71 yandaki Asliye Tarlakn gda talebi ekiplerce karland. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Gökhan Marakç ve ekip, yal kadnn evine giderek gda yardmn teslim etti.

Tarlak, emei geçenlere teekkür ederek Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. dedi.

IRNAK

rnak Belediye Bakan Vekili hsan Gören de koronavirüsle mücadele kapsamnda belediye olarak çeitli çalmalar yaptklarn aktard.

rnakta 65 ya ve üstü ile kronik rahatszl olan 146 vatandan ihtiyac ekiplerimiz tarafndan karland. diyen Gören, günde yaklak 15 çar aldklarn, çarlara göre ekipleri adreslere yönlendirdiklerini belirtti.

Gören, Vatandalarmzn hayrl dualarn alyoruz. Bu, bizim için en büyük destek oluyor. Biz de onlara en iyi hizmeti vermek için elimizden geleni yapacaz. diye konutu.

Dicle Mahallesinde ihtiyac ekiplerce karlanan 66 yandaki Ahmet Yamur, Allah devletimize zeval vermesin. Biz, devletimizden razyz. ifadelerini kulland.

BNGÖL

Bingöl Valilii de 65 ya üstü ve kronik rahatszl bulunan vatandalarn ihtiyacn gidermeye devam ediyor.

Vali Kadir Ekinci bakanlnda oluturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, sokaa çkma kstlamas getirilen vatandalarn 7 gün 24 saat yardmna kouyor.

Gelen talepler deerlendirilerek vatandalarn zorunlu temel ihtiyaçlar l Jandarma Komutanl, l Emniyet Müdürlüü, Bingöl Belediyesi, Kzlay, AFAD görevlileri ve gönüllüler tarafndan karlanarak evlerine teslim ediliyor.

Yallarn kiisel bakmlar ve salk kontrolleri de evde salk hizmetleri tarafndan karlanyor.

l genelinde 112, 155 ve 156ya yaplan aramalarla 714 kiinin ihtiyac, Vefa Sosyal Destek Grubu çalanlarnca karland.

ELAZI

Elazda da 112, 155 ve 156 destek hatlarn arayp yardm talebinde bulunanlarn ihtiyaçlarnn karlanmas için ekipler seferber oldu.

Kent merkezinin yannda krsal kesimlerde de yaayan yal ve kronik rahatszl bulunanlarn ihtiyaçlarn karlamak için köy köy dolaan ekipler, aldklar talepleri özveriyle karlyor.

Bu kapsamda il merkezi ve ilçelerinde gelen tüm yardm taleplerine cevap veren Vefa Sosyal Destek Grubu 4 bin 909 ailenin ihtiyacn karlad.

MARDN

Mardinde evden dar çkamayan 359 yal vatandan temel ihtiyaçlar da polis ekiplerince giderildi.

Valilik koordinesinde kurulan Vefa Koordinasyon Grubuna l Emniyet Müdürlüüne bal 77 ekipten oluan 173 personel, 65 ya üstü ve kronik rahatszln bulunan vatandalara yardm etmek için seferber edildi.

l Emniyet Müdürlüüne bal ekipler, 65 ya üstü ve kronik rahatszln bulunan 518 vatanda ikaz ederek evlerine gitmelerini salad, 359 vatandan temel salk ve gda ihtiyaçlarn karlad.

Ana Sayfaya Git