Veliler taşımalı eğitim istiyor

Kendilerine en yakın il olan Batman’a lise öğrencisi çocuklarını eğitim almak için gönderdiklerini söyleyen veliler, yetkililere seslenerek, taşımalı eğitim sisteminden faydalanamadıklarını belirttiler.

Haberler 20.11.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesine bal Sinan (Sinn) köyündeki veliler, çocuklarn Batmana gönderdiklerinden dolay tamal eitim sisteminden faydalanamadklarn belirterek, kendi imknlaryla çocuklarn okula göndermek zorunda kaldklarn söylediler.

Bismilin köylerine yaklak 45 kilometre uzak olduu için 50 lise örencisini kendilerine 10 kilometre uzaklkta bulunan Batmana gönderdiklerini belirten veliler, bu yüzden tamal eitimden faydalanamadklarn kaydettiler.

çocuklarnn kendi imknlaryla tuttuklar iki servisle okula gitmek zorunda kaldn dile getiren veliler, bu ekilde devam ederse velilerin çocuklarn okula gönderemeyecek duruma geleceklerini ifade ettiler.

Yaadklarn sorunu yetkililere bildirmelerine ramen herhangi bir çözümün bulunmadn vurgulayan veliler, yaadklar maduriyetin giderilmesi için tek isteklerinin tamal eitimden çocuklarnn da yararlanmas olduunu belirttiler

K aylarnda büyük zorluklar yaanyor

Örencilerin okula gidip gelirken çok zorluk çektiklerini belirten köy muhtar Halil Doru, Sinan köyümüzde 2 yl önce Diyarbakr Bismil tarafndan örencileri tama servisi yaplyordu. 2 yldan beri tama yaplmyor. Örenciler kz, erkek karktr. Caddeye çktklar zaman çok zorluklar çekiyorlar. 2-3 sefer kaza da oldu, çocuklara araba çarpt. Hele hele kn çok zorluk çekiyorlar. Bu konuda yetkililere sesleniyorum; bize servis tahsis edilsin. dedi.

Bismile bal olduklarn fakat kendilerine çok yakn olduu için örencilerinin Batmanda eitim gördüklerini söyleyen Doru, Yetkililer Bismile tama verebiliyoruz diyorlar. Bizim tüm örencilerimiz Batmanda örenim görmektedirler. Yetkililerden köyümüze tamal servis vermelerini rica ediyoruz. Daha önce Bismil, Batman Milli Eitim Müdürlüüne, Batman Valiliine bavurduk, bir çözüm bulunmad. Ondan sonra köy heyeti olarak Diyarbakr Milli Eitim Müdürlüüne gittik. Oraya da dilekçe verdik. Onlardan da bir umut çkmad. Maduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz. diye konutu.

Yetkililerden ricamz bize servis tayin etsinler

Kendi kt imknlaryla sadece iki servis tutabildiklerini aktaran köyün okul aile birlii bakan ve ayn zamanda örenci velisi olan Mecit Avanoz, Örencilerimiz Batmanda liseye gidiyor. 50 örencimiz var, maalesef iki tane servis tek tutabildik. Her servise 25 tane bindirmek zorunda kalyoruz. Yetkililerden bu duruma bir çare bulmalarn istiyoruz. Örencilerimiz için tamal servis istiyoruz. Bunun için Bismil, Batman Milli Eitim Müdürlüüne, Batman Valiliine, Bismil Kaymakamlna bavurduk ama hiçbir netice alamadk. Yetkililerden sadece örencilerimiz için servis istiyoruz. Kendi imknlarmzla iki servis tutmuuz, o da bize yetmiyor. Bir de köyün maddi durumu bellidir, hepsi çiftçi insanlar. Baya madur insanlar var, o yüzden çou çocuumuz yola çkp otostop yapmak zorunda kalyor. Son iki senedir servisimizi iptal etmiler. Yetkililerden ricamz, bize servis tayin etsinler. dedi.

Devletin imknndan çocuklarmzn da faydalanmasn istiyoruz

Bir baka veli Mehmet Zengin ise unlar söyledi: ki çocuum lise örencisidir. Kendi imknlarmzla minibüs tutmuuz, Batmana gönderiyoruz. Bismil bizden uzak olduu için, 10 kilometre yakndaki Batmana gönderiyoruz. çocuklarmz sabah saat 06.00da kalkyor, akam saat 18.00de dönüyorlar. çocuklarmz bu saatler arasnda çok perian oluyor, madur oluyorlar. Yetkililerden tamal servis istiyoruz. Devlet güzel imkn vermi. Baz yerlerde tamaclk var, bizimkinin de olmasn istiyoruz.

Örencilerimizi Batmana gönderdiimiz için bize tamal servis vermiyorlar

brahim Sever isimli veli de 50 lise örencimiz var. Onlar Batmana göndermek zorunda kalyoruz. Biz normalde Bismile balyz ama Bismil bize 45 kilometre uzaktadr. Bize en yakn yer Batmandr, Batman bize 10-15 kilometre uzaktr. Bunun için haliyle biz çocuklarmz Batmana göndermek zorunda kalyoruz. Milli eitim, örencilerimizi il snr dnda olan Batmana göndermek zorunda kaldmz için bize tamal servis vermiyor. Biz de kendi imknlarmzla servis tutmuuz. çok maduruz. Bu ekilde devam ederse veliler çocuklarn gönderemeyecek duruma gelecekler. Devletten tamal eitim vermesini istiyoruz. eklinde konutu. (LKHA)

Ana Sayfaya Git