Vesayetin sonu geliyor

Üyeler; "Sistem, siyasal iktidar zayıf olunca vesayet oluşur. Sistemin daha güçlü olması, Türkiye'nin 150 yıllık kaybını geri getirecek" mesajını verdi.

Haberler 14.02.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

16 Nusanda yaplacat olan referandum için kollar svayan Diyarbakrdaki sivil düünceye sahip bir çok kesimden oluan Anadolu Evet Platformu üyeleri seçim sürecine dair hedeflerini belirlerken, sözcü Ahmet Ay, Sistem, siyasal iktidar zayf olunca vesayet oluur. Sistemin daha güçlü olmas, Türkiyenin 150 yllk kaybn geri getirecek. dedi.

AK Parti Diyarbakr l Bakanln ziyaret eden Anadolu Evet Platformu üyeleri, partililerle referandum sürecini deerlendirdi. Platformun sözcüsü Ahmet Ay platformun kurulmasnn ardndan ilk ziyaretlerini AK Partiye yaptklarn belirterek, çok sayda ülkenin Türkiyeden umut beklediini söyledi.

Vesayetin sonu geliyor

Son 150 ylda Türkiyedeki siyasal sistemde çok ciddi tkanmalarn yaandn ifade eden Ay, öyle konutu: Bu tkanma Osmanlnn da sonunu hazrlayan unsurlardan biriydi. En son 15 Temmuz FETÖ darbesiyle karlatk. Bunda parlamenter sistemin zayflndan istifade ettiler. Sistemin daha güçlü olmas, Türkiyenin 150 yllk kaybn geri getirecek. Bundan sonraki yüzyllarda daha müreffeh daha kalknm ve sadece bölgesinde deil dünya ölçeinde bir ülke olacamz ümit ediyoruz. Ay, referandumda Evet kanadnda yer alacaklarn duyurduklarn sözlerine ekledi.

Halkn kendisiyle yürüteceiz

AK Parti l Bakan Muhammed Akar ise ziyaretten duyduu memnuniyeti dile getirdi. Sivil toplum kurulularnn desteinden dolay mutlu olduklarn ifade eden Akar, konumasna öyle devam etti: Halkn iradesinin tecelli edecei, sivil ve demokratik bir Türkiyenin, vesayetten kurtulmu olan bir Türkiyenin ina edilecei bir süreçtir. Bu manada çok ciddi admlar atld. Önümüzdeki referandum süreci halkn iradesine uygun, halkn beklentisi olan bir sistemin Türkiyede kabul edilmesi sürecidir. Göstergeler bu referandumda halkn büyük çounluunun sistem deiikliine evet diyecei yönündedir. Milletin beklentisi olan bir deiiklii tabii ki halkn kendisiyle yürüteceiz.

Evet cephesinde bulunuyoruz

Platform üyelerinden Alaattin Parlak ise sahada hep beraber çalacaklarn belirterek unlar söyledi; Parlak , Evet, bilindii üzere, Ak parti ve Milliyetçi Hareket Partisi bu yeni anayasa deiiklik teklifini meclise sundular ve mecliste de kabul gördü. Tabi ki evet cephesinin bir taraf olan Sayn il bakanln ziyaret etmemiz gayet doal gayet normal çünkü bundan sonra ki süreçte muhakkak ki sahada beraber olacaz ve saha da karlaacaz. Bizler sivil toplum kurulular olarak kendi kanaatlerimizi kendi önerilerimizi kendilerine sunduk, Sayn il bakanmzda kendi önerilerini ve tekliflerini sundular. nallah bu referandum da evet cephesi olarak saha da hep beraber hangi çalmalar yapabiliriz üzerinde durduk. Güzel bir görüme güzel bir çalma oldu bu anlamda Sayn il bakanma çok teekkür ediyoruz.

Kürtlerin kaybettii kazanmlar

Kurucu üyelerden Ömer Serdar çimen ise; Yeni, anayasa referandumu için STKlar üzerinden bir çalma yapyoruz bu çalma neticesinde siyasi partileri, kentin dinamikleri olan büyükehir belediye bakan Diyarbakr valilii de dahil olmak üzere ziyaretlerimiz olacak bu çerçevede ilk bata Ak Parti il bakanln ziyarete geldik. Kürt halk 12 Eylül 1980 anayasasndan çok çekti, dolays ile bu yaplan referandumla Kürt halknn bütün kaybettii kazanmlar tekrar kazanacamz düünüyoruz ve bunun içinde saha da evet diyerek çalacaz.. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git