Vesayetin sonu geliyor

Üyeler; "Sistem, siyasal iktidar zayıf olunca vesayet oluşur. Sistemin daha güçlü olması, Türkiye'nin 150 yıllık kaybını geri getirecek" mesajını verdi.

Vesayetin sonu geliyor

16 Nusan'da yapılacat olan referandum için kolları sıvayan Diyarbakır'daki sivil düşünceye sahip bir çok kesimden oluşan Anadolu Evet Platformu üyeleri seçim sürecine dair hedeflerini belirlerken, sözcü Ahmet Ay, "Sistem, siyasal iktidar zayıf olunca vesayet oluşur. Sistemin daha güçlü olması, Türkiye'nin 150 yıllık kaybını geri getirecek." dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden Anadolu Evet Platformu üyeleri, partililerle referandum sürecini değerlendirdi. Platformun sözcüsü Ahmet Ay platformun kurulmasının ardından ilk ziyaretlerini AK Parti'ye yaptıklarını belirterek, çok sayıda ülkenin Türkiye'den umut beklediğini söyledi.

Vesayetin sonu geliyor

Son 150 yılda Türkiye'deki siyasal sistemde çok ciddi tıkanmaların yaşandığını ifade eden Ay, şöyle konuştu: "Bu tıkanma Osmanlı'nın da sonunu hazırlayan unsurlardan biriydi. En son 15 Temmuz FETÖ darbesiyle karşılaştık. Bunda parlamenter sistemin zayıflığından istifade ettiler. Sistemin daha güçlü olması, Türkiye'nin 150 yıllık kaybını geri getirecek. Bundan sonraki yüzyıllarda daha müreffeh daha kalkınmış ve sadece bölgesinde değil dünya ölçeğinde bir ülke olacağımızı ümit ediyoruz." Ay, referandumda "Evet" kanadında yer alacaklarını duyurduklarını sözlerine ekledi.

Halkın kendisiyle yürüteceğiz

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sivil toplum kuruluşlarının desteğinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Akar, konuşmasına şöyle devam etti: "Halkın iradesinin tecelli edeceği, sivil ve demokratik bir Türkiye'nin, vesayetten kurtulmuş olan bir Türkiye'nin inşa edileceği bir süreçtir. Bu manada çok ciddi adımlar atıldı. Önümüzdeki referandum süreci halkın iradesine uygun, halkın beklentisi olan bir sistemin Türkiye'de kabul edilmesi sürecidir. Göstergeler bu referandumda halkın büyük çoğunluğunun sistem değişikliğine 'evet' diyeceği yönündedir. Milletin beklentisi olan bir değişikliği tabii ki halkın kendisiyle yürüteceğiz."

Evet cephesinde bulunuyoruz

Platform üyelerinden Alaattin Parlak ise sahada hep beraber çalışacaklarını belirterek şunları söyledi; Parlak , “Evet, bilindiği üzere, Ak parti ve Milliyetçi Hareket Partisi bu yeni anayasa değişiklik teklifini meclise sundular ve mecliste de kabul gördü. Tabi ki evet cephesinin bir tarafı olan Sayın il başkanlığını ziyaret etmemiz gayet doğal gayet normal çünkü bundan sonra ki süreçte muhakkak ki sahada beraber olacağız ve saha da karşılaşacağız. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak kendi kanaatlerimizi kendi önerilerimizi kendilerine sunduk, Sayın il başkanımızda kendi önerilerini ve tekliflerini sundular. İnşallah bu referandum da evet cephesi olarak saha da hep beraber hangi çalışmaları yapabiliriz üzerinde durduk. Güzel bir görüşme güzel bir çalışma oldu bu anlamda Sayın il başkanıma çok teşekkür ediyoruz.

Kürtlerin kaybettiği kazanımlar

Kurucu üyelerden Ömer Serdar Çimen ise; “Yeni, anayasa referandumu için STK’lar üzerinden bir çalışma yapıyoruz bu çalışma neticesinde siyasi partileri, kentin dinamikleri olan büyükşehir belediye başkanı Diyarbakır valiliği de dahil olmak üzere ziyaretlerimiz olacak bu çerçevede ilk başta Ak Parti il başkanlığını ziyarete geldik. Kürt halkı 12 Eylül 1980 anayasasından çok çekti, dolayısı ile bu yapılan referandumla Kürt halkının bütün kaybettiği kazanımları tekrar kazanacağımızı düşünüyoruz ve bunun içinde saha da evet diyerek çalışacağız.”. ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz