(Video) HDP’den CHP’ye ittifak bitti mesajı!

CHP'liler 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan ağır yenilginin faturasını HDP'ye kesti. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, seçimlerde aldıkları bozguna ilişkin yaptığı açıklamada, ittifak ortakları CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

Haberler 24.06.2023 - 12:41 Son Güncelleme : 24.06.2023 - 12:41

Mart 2024teki yerel seçimler için karar verileceğini anlatan Oluç, iktidara yereldeki egemenliğini kaybettirme stratejisi çerçevesinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi kentlerde aday çıkartmayarak CHPli belediye başkan adaylarına destek verildiğinin anımsatılması üzerine, Şimdi o dönem bitti, kapandı ifadesini kullandı.

Yeşil Sol Partinin aday çıkarmamış olması şeklinde CHPlilerce yapılan açıklamalar için Not ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde bu notları hafızamızdan masa üstüne indireceğiz diyen PKKnın siyasi uzantısı HDPnin Grup Başkanvekili Oluç, CHPye Mart 2024 mesajı verdi.

Oluç, İstanbulu Yeşil Sol Partinin belediye başkanı adayı çıkarması halinde CHPnin kaybedeceği ihtimaliyle ilgili, Kimse bizden artık ya burası önemli gibi laflar söyleyerek politik adım beklemesin. Hiçbir yerin özelliği yok, çünkü her yer özel. O nedenle de önümüzdeki dönemi göreceğiz diye konuştu.

Açıklamalarda bulunan Saruhan Oluç, HDP birinci turda aday çıkarsaydı, o zaman kaybedilseydi o kişiler yine HDPyi suçlayacaktı. Kürtler oy vermedi onun için kaybettik diyeceklerdi. Ve bu çok büyük haksızlık olacaktı dedi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git