(Video) HDP’den CHP’ye ittifak bitti mesajı!

CHP'liler 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan ağır yenilginin faturasını HDP'ye kesti. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, seçimlerde aldıkları bozguna ilişkin yaptığı açıklamada, ittifak ortakları CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

(Video) HDP’den CHP’ye ittifak bitti mesajı!

Mart 2024’teki yerel seçimler için karar verileceğini anlatan Oluç, “iktidara yereldeki egemenliğini kaybettirme” stratejisi çerçevesinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi kentlerde aday çıkartmayarak CHP’li belediye başkan adaylarına destek verildiğinin anımsatılması üzerine, “Şimdi o dönem bitti, kapandı” ifadesini kullandı.

Yeşil Sol Parti’nin aday çıkarmamış olması şeklinde CHP’lilerce yapılan açıklamalar için “Not ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde bu notları hafızamızdan masa üstüne indireceğiz” diyen PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Grup Başkanvekili Oluç, CHP’ye “Mart 2024” mesajı verdi.

Oluç, İstanbul’u Yeşil Sol Parti’nin belediye başkanı adayı çıkarması halinde CHP’nin kaybedeceği ihtimaliyle ilgili, “Kimse bizden artık ‘ya burası önemli gibi’ laflar söyleyerek politik adım beklemesin. Hiçbir yerin özelliği yok, çünkü her yer özel. O nedenle de önümüzdeki dönemi göreceğiz” diye konuştu.

Açıklamalarda bulunan Saruhan Oluç, ''HDP birinci turda aday çıkarsaydı, o zaman kaybedilseydi o kişiler yine HDP'yi suçlayacaktı. ‘Kürtler oy vermedi onun için kaybettik’ diyeceklerdi. Ve bu çok büyük haksızlık olacaktı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz