Virüse karşı sıkı tedbir

Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, korona virüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla belediyenin tüm ekiplerini teyakkuza geçirdi.

Haberler 19.03.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye zabta ve lçe Emniyet Müdürlüü ekipleri bir taraftan umuma açk olan i yerlerinin kapatlmas konusunda gerekli denetimleri gerçekletirirken, bir dier taraftan ise ortak yaam alanlarnda dezenfekte çalmalar ve fahi fiyat artlarnn yaanmamas için market, medikal ve eczanelere yönelik sk denetimleri aralksz olarak sürdürmeye devam ediyor. Yeniehir Kaymakam ve Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci, yaanan salgn vakasndan vatandalar korumak ve salgnn yaylmamas için ilçede dezenfekte edilmeyen hiçbir alan braklmayacan söyledi. Kaymakam Beikci, lçemizde bulunan market ve medikallerde fahi fiyat artlarnn yaanmasna asla müsaade edilmeyecektir. Tedbir amaçl kapal olmas gerekirken açk olan umuma açk alanlarnda kapatlmas yönünde emniyet birimlerimiz ve zabta ekiplerimizce denetimlerimizi gece gündüz sürdürmeye devam ediyoruz dedi.

YASAL LEM YAPILACAK

çileri Bakanlnca gönderilen genelgenin hafta ba itibari ile hayata geçirildiini belirten Kaymakam Beikci, Kapal bulunmas gereken umuma açk tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nian, düün salonu, çalgl, müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kraathane, kafeterya, kr bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonlar, her türlü kapal çocuk oyun alanlar, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri gibi umuma açk mekanlarn kapatlmasna uymayanlar hakknda zabta ekiplerimiz yasal ilemler yapmaktadr. Bunun yan sra korona virüs salgnndan vatandalar korumak ve salgnn yaylmasn engellemek amacyla ilçe genelinde aralksz olarak dezenfekte çalmalar yaplyor. Ortak yaam alanlarnda ve younluklarn yaand kamu kurum ve kurulularnda, okullarmzda, salk ocaklarmzda, Aile Destek Merkezlerinde ve sevgi evlerimizde yürüttüümüz dezenfekte çalmalarmzn yüzde 100ünü tamamlayarak ilk etab bitirip ikinci etaba baladk. Bunun yan sra ayrca 13 kiilik özel ekibimiz ile ilçemizde bulunan tüm ibadethane ve Kuran kurslarmzda temizlik aracmzla günlük çalmalar yaplmaktadr. Öte yandan Virüs vakasnn görülmesinin ardndan ülke gündemine gelen gda ve temizlik ürünlerindeki fahi fiyat artlarna yönelik de Yeniehir ilçemizde market, medikal ve eczanelere yönelikte denetimleri aralksz devam ediyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git