Wikipedia açılmıyor! Dev internet ansiklopedisi Wikipedia Kapandı mı? Giriş yapılamıyor

Wikipedia kapandı mı? Türkiye'den geçtiğimiz 29 Nisan'da erişimi engellenen ve giriş yapılmayan Wikipedia, içeriğinde terör yandaşı paylaşımlarda bulunduğu iddialarıyla kapandı. Ancak Wikipedia yöneticileri konu ile alakalı olarak dava açtığı belirlendi.

Haberler 02.05.2017 - 15:14 Son Güncelleme : 02.05.2017 - 15:44

Wikipedia kapand m? sorusu haftalardr merakla beklenen soru olmuken, bilgi hazinesinin Türkiyedeki faaliyetlerini durdurduu kararn ald açkland. Wikipedia Türkiyedeki kapatlma karar akabinde ilk hamlesini yapt ve avukat aracl ile kapatlmasna karlk avukat aracl ile dava açt örenildi. Dünyann en çok kullanlan ve en büyük internet ansiklopedisi olan Wikipedia, Türkiyenin de en çok kullanlan bilgi hazinesi durumunda iken, son engelleme akabinde Youtube ve Googledan da örnekler vererek davann ilerleyeceini kaydetti.

Dünyann en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia, Türkiyedeki yasaklama kararnn ardndan ilk hamlesini yapt. Wikipedia, avukat aracl ile karara itiraz etti ve daha önce Google ve YouTube için verilen kararlar hatrlatarak sitenin yeniden açlmasn talep etti. Vakf, idari tedbir kararndan sonrasnda Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafndan alnan karara itiraz etti. Mahkemeye yaplan itirazda, söz konusu eriim engelinin ifade özgürlüüne aykr olduu belirtilerek, daha önce Google ve YouTube için verilen kararlar hatrlatld. Ayrca, Wikipediann eriime engellenmesine sebep olan içeriklerin 2 dildeki Wikipedia versiyonunda yer ald ve platformun tamamnn kapatlmasnn ölçüsüz bir karar olduu itiraz dilekçesinde yer alan detaylar arasnda yer alyor.

TERÖR YANDAI DDALARI

Wikipedia, 29 Nisanda içeriinde barndrd gerek teröre destek veren yazlar, gerek Türkiyeyi terörle ayn düzlemde ve terör ibirlikçisi göstermeye çalan tavr nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu (BTK) tarafndan eriime engellendi.

BTKdan yaplan açklamada, Wikipediann içerikleri kaldrma hususuna yanamad ve aksine koruma altna ald belirtildi. Uzun süredir, çeitli sosyal medya irketleri ve internetin yayn organlar ile de temaslarn younlatran Türkiye, uluslararas sitelerin Türkiyede temsilcilik açmasn, uluslararas hukuka uygun davranmasn ve mahkeme kararlarn uygulamasn istiyor.

Ana Sayfaya Git