Ya oğlum Ya ölüm!

Eylemin ikinci gününde; HDPliler ile Vatan partililer kapıştı. Eyeleme katılan aile sayısı 4'e çıkarken, HDP'li baba Celil Begdaş, oğlu için ölüm orucuna gireceğini belirterek "Ya oğlum, ya ölüm" dedi.

Haberler 05.09.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çocuklarnn PKK/YPGliler tarafndan kaçrldn öne süren 3 ailenin, önceki gün HDP l Bakanl önünde balatt oturma eylemi dün de devam etti. Aileler, daa kaçrlan çocuklarnn geri getirilmesi için çarlarn yineldi.

HDPNN MÜDAHALES

Ailelere destek ziyaretinde bulunan Vatan Partililerle, HDPli yöneticiler arasnda gerginlik yaand. HDP l Bakan Zeyyat Ceylan, eylemin HDPye yönelik hazrlanan saldr senaryolarnn bir parças olduunu iddia etti.

ALELER TEPK GÖSTERD

Ceylann iddias tepkiye yol açarken, oturma eylemindeki annelerden Ayegül Biçer Aileleri evlatlarndan kopardklarnz artk yeter diyerek tepki göstedi. Ksa süreli gerginlik, polis ekiplerinin araya girmesiyle önlendi.

YA OLUM, YA ÖLÜM

Akam saatlerinde 16 yandaki olu daa kaçrlan baba Celil Begdata oturma eyleminde bulunan ailelerin arasna kart. Eyleme katlan aile says 4e çkarken, HDPli olduunu söyleyen Begda Ya olum ya ölüm dedi.

ANA YÜRE BR OLSUN

Eylemni sürdüren anne Ayegül Biçer, Gönlü yank analar varsa, onlar da buraya çaryoruz, onlara sesleniyoruz, sesimize ses versinler, çoaldkça inallah onlar geri getireceiz. çocuumuz gelmezse ben HDP binasn atee vereceim iddiasnda bulundu.

Diyarbakrda, çocuklarnn PKKl teröristlerce kaçrldn öne süren 3 ailenin, önceki gün HDP l Bakanl önünde balatt oturma eylemi dün de devam etti. Aileler, daa kaçrlan çocuklarnn geri getirilmesi için çarlarn yinelerken, aileleri ziyarete gelen Vatan partililer ile HDPliler arasnda arbede yaanrken, akam saatlerinde 16 yandaki olu kaa kaçrlan baba Celil Begdata eyleme katld. HDPli olduunu söyleyen Begda Ya olum ya ölüm. dedi.

Diyarbakrda 22 Austos günü HDP l Bakanl önüne gelen Hacire Akar, olu Mehmet Akarn (21) daa kaçrldn öne sürerek oturma eylemi balatt. Oturma eyleminin 3üncü gününde oluna kavuan anne Hacire Acar, eylemine son verdi.

Önceki gün sabah saatlerinde çetinkaya ailesi, HDP Diyarbakr l Bakanl önüne gelip, oullar Süleyman çetinkayann HDPlilerce Suriyeye kaçrldn öne sürerek, oturma eylemi balatt. çetinkaya ailesinin eylemi sürerken, 4 yl önce 10 yanda olan olu Azadn teröristlerce daa kaçrldn iddia eden Remziye Akkoyun ile olu Mustafa Biçerin (18), PKK/YPGliler tarafndan kaçrldn öne süren kanser hastas Ayegül Biçer (35) de oturma eylemi balatt.

BZM GB GÖNLÜ YANIK ANALAR VARSA ONLARI DA BURAYA çAIRIYORUZ

3 aile, dün sabah saatlerinde HDP önünde bir araya gelerek, dün balattklar oturma eylemini sürdürdü. Annelerden Ayegül Biçer, çocuklarnn kendilerine teslim edilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Biçer, Evlatlarmz ölüsüyle, dirisiyle gelene kadar buradayz, mücadelemize devam edeceiz. Mücadelemizi brakmyoruz, evlatlarmz geri istiyoruz. Bizim gibi gönlü yank analar varsa, onlar da buraya çaryoruz, onlara sesleniyoruz, sesimize ses versinler, çoaldkça inallah onlar geri getireceiz. Kesinlikle davamzdan vazgeçmiyoruz, hiçbir ey bizi yldramaz. çocuumuz gelmezse ben HDP binasn atee vereceim dedi.

EVLADIMIZI VERENE KADAR MÜCADELEMZ BURADA DEVAM ETTRECEZ

Ayegül Biçerin ei Rauf Biçer ise oullarnn PKKnn elinde olduunu bildiklerini ve gelene kadar buradan ayrlmayacaklarn söyledi. Biçer, Evladmz bize verene kadar eylemimizi sürdüreceiz. HDP dün iddia ediyor ki; PKKnn elinde deil çocuklarnz diye, biz iddia etmiyoruz, gerçei söylüyoruz, ses kaytlar bizde var. Bu ses kaytlarn bütün dünyaya dinletin, izletin, uzmanlar karar versin. Evladmz verene kadar mücadelemizi burada devam ettireceiz. Biz olumuzun ölmesini deil, gidip bir taa sarlmak deil, onu istiyoruz. HDP evladmz getirene kadar biz burada mücadelemizi sürdüreceiz. Benim olum adalet mitingine katldktan sonra 2 gün nezarette kald, çknca daa götürdüler. Evin tek oluydu, anas hastadr zaten. Olumuzun devlete kar dümanlk beslemesini istemiyoruz. Allahn ve peygamberimizin yolunda giden insanlarz, kimseye zarar gelmesini istemiyoruz. Askeri de bizim, polisi de bizim, jandarmas da bizim, herkes kardeimizdir. Bu ülkede yayoruz diye konutu.

HDP L BAKANI CEYLANIN AçIKLAMASINA ALELERDEN TEPK

Ailelerin oturma eylemi sürdüü srada, HDP l Bakan Zeyyat Ceylan, düzenledii basn toplantsnda, ailelerin oturma eylemlerinin HDPye yönelik hazrlanan saldr senaryolarnn bir parças olduunu iddia etmesi, ailelerin tepkilerine neden oldu. HDP önünde ailelerin oturma eyleminin 31 Mart seçimlerinden sonra partilerine yönelik hazrlanan saldr senaryolarnn bir parças olduunu öne süren Ceylan, oturma eylemi yapan ailelerin yönlendirildiini söyledi. HDPnin kaybolan çocuklarla bir ilgisinin olmadn belirten Ceylan, ailelerin kendilerine yönlendirilmesi ve kendilerine yönelik iddialarla ilgili yargya bavuracaklarn söyledi.

HDPli Ceylann konumas sürerken, oturma eylemindeki annelerden Ayegül Biçer, yaplan açklama tepki gösterdi. Ceylann açklamasna, Aileleri evlatlarndan kopardklarnz artk yeter diyerek tepki gösteren Biçer, Kayyum bunlarn haklardr ki yaplm, yoksa daha çok analarn yüreinin yanacakt dedi. Biçer, HDPlilerin tehditlerine boyun emeyeceklerini söyledi. Açklama srasnda aileler ile HDPliler arasnda çkan ksa süreli gerginlik, polis ekiplerinin araya girmesiyle önlendi.

VATAN PARTLLER LE HDPLLER ARASINDA GERGNLK

HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemini sürdüren ailelere destek için gelen Vatan Partili bir grup ile HDPliler arasnda gerginlik yaand. Gerginlik srasnda oturma eylemi yapan annelerden Remziye Akkoyun, fenalk geçirdi. Terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarn geri isteyen annelerin HDP binas önündeki eylemi devam ediyor. Annelerin oturma eylemine, Vatan Partisinin kadn kollar üyeleri destek ziyaretinde bulundu. Destek ziyareti srasnda HDP binasndan çkan partililer, Vatan Partisi üyelerine tepki gösterdi. Bunun üzerine oturma eylemi yapan aileler de HDPlilere tepki gösterince gerginlik yaand. Yaanan gerginlikte oturma eylemi yapan Remziye Akkoyun fenalk geçirdi. Akkoyuna ilk müdahale polis ekiplerince yaplarak, sakinletirilmeye çalld.

Gerginliin ardndan Vatan Partisi kadn kollar üyeleri HDP il binas yaknnda açklama yaparak, oturma eylemi yapan alilere desteklerini illeti. Açklamay okuyan Vatan Partisi Kadn Kollar Bakan Meltem Ayval, annelere destek olmak için geldiklerini belirterek tüm siyasi parti kadn kollarna oturma eylemi yapan annelere destek vermek için buraya gelmeleri için çarda bulundu.

OLU çN ÖLÜM ORUCUNA BALAYACAK

Akam saatlerinde HDP önüne gelen baba Celil Bekta, 16 yandaki olu Yusufun 5 Mays günü HDP Diyarbakr il binasnn 2nci katndayken kaybolduunu iddia ederek, olu için ölüm orucuna balayacan söyledi.

Olunu aramak için borçlanarak birçok il dolatn vurgulayan Begda, Olum için Van, Hatay ve birçok yere gidip aradm ama ulaamadm. çocuumun nerede olduunu bilmiyorum, bilsem kendim gider alrm. Ben ve eim olumun kaçrlmasndan sonra psikolojik sorunlar yayoruz. Ben harbi Kürtüm bunlar gibi sahte Kürt deilim. Daha önce yine eylem yaptm ama kimse bana sahip çkmad. Benim olumu getirsinler, kendi oullar gitsin. eklinde konutu.

Bugünden itibaren annelerin eylemine destek vereceini söyleyen Begda, Ben ölüm orucuna giriyorum, kimse de beni durduramaz. Ya olum ya ölüm. Harbi Kürt bendim, imdi tiksiniyorum. Olum için buraya gelen eime git kendini yak dediler. ifadelerini kulland.

HDPYE OY VERMTM, AMA OLUMU STYORUM

Kendisinin de daha önce HDPli olduunu, birlikte çalt kiiler tarafndan saldrya uradn dile getiren Begda, öyle konutu: Ben ve eim kafay yedik. Ben kalpçym, emekçiyim. Benim altmda arabam yok, bir evim var. Harbi Kürt benim. 10 yl partiye çaltm. Haram olsun onlara. Bu kapdan bana saldrdlar.

Olunun hasta olduunu aktaran baba Begda, Milletvekillerine sesleniyorum, yürekleri varsa gelsinler beraber gidelim. Kendileri özel arabalara binsin ben de akama kadar olumu beslemek için savaaym onlarn eline vermek için, var m böyle bir dünya. eklinde konutu. HDP l Binasnn kepenklerinin indirilmesine tepki gösteren Begda, Hani halkn partisiydiler, nerede halkn partisi, niye kapattlar? ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git