Görüş Bildir

Ya oğlum Ya ölüm!

Eylemin ikinci gününde; HDPliler ile Vatan partililer kapıştı. Eyeleme katılan aile sayısı 4'e çıkarken, HDP'li baba Celil Begdaş, oğlu için ölüm orucuna gireceğini belirterek "Ya oğlum, ya ölüm" dedi.

Ya oğlum Ya ölüm!

Diyarbakır'da, çocuklarının PKK/YPG'liler tarafından kaçırıldığını öne süren 3 ailenin, önceki gün HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi dün de devam etti. Aileler, dağa kaçırılan çocuklarının geri getirilmesi için çağrılarını yineldi.

HDP'NİN MÜDAHALESİ

Ailelere destek ziyaretinde bulunan Vatan Partililerle, HDP'li yöneticiler arasında gerginlik yaşandı. HDP İl Başkan Zeyyat Ceylan, eylemin HDP’ye yönelik hazırlanan saldırı senaryolarının bir parçası olduğunu iddia etti.

AİLELER TEPKİ GÖSTERDİ

Ceylan'ın iddiası tepkiye yol açarken, oturma eylemindeki annelerden Ayşegül Biçer "Aileleri evlatlarından kopardıklarınız artık yeter" diyerek tepki göstedi. Kısa süreli gerginlik, polis ekiplerinin araya girmesiyle önlendi.

YA OĞLUM, YA ÖLÜM

Akşam saatlerinde 16 yaşındaki oğlu dağa kaçırılan baba Celil Begdaş'ta oturma eyleminde bulunan ailelerin arasına karıştı. Eyleme katılan aile sayısı 4'e çıkarken, HDP'li olduğunu söyleyen Begdaş "Ya oğlum ya ölüm" dedi.

ANA YÜREĞİ BİR OLSUN

Eylemni sürdüren anne Ayşegül Biçer, "Gönlü yanık analar varsa, onları da buraya çağırıyoruz, onlara sesleniyoruz, sesimize ses versinler, çoğaldıkça inşallah onları geri getireceğiz. Çocuğumuz gelmezse ben HDP binasını ateşe vereceğim” iddiasında bulundu.

Diyarbakır'da, çocuklarının PKK’lı teröristlerce kaçırıldığını öne süren 3 ailenin, önceki gün HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi dün de devam etti. Aileler, dağa kaçırılan çocuklarının geri getirilmesi için çağrılarını yinelerken, aileleri ziyarete gelen Vatan partililer ile HDP'liler arasında arbede yaşanırken, akşam saatlerinde 16 yaşındaki oğlu kağa kaçırılan baba Celil Begdaş'ta eyleme katıldı. HDP'li olduğunu söyleyen Begdaş "Ya oğlum ya ölüm." dedi.

Diyarbakır'da 22 Ağustos günü HDP İl Başkanlığı önüne gelen Hacire Akar, oğlu Mehmet Akar'ın (21) dağa kaçırıldığını öne sürerek oturma eylemi başlattı. Oturma eyleminin 3'üncü gününde oğluna kavuşan anne Hacire Acar, eylemine son verdi.

Önceki gün sabah saatlerinde Çetinkaya ailesi, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelip, oğulları Süleyman Çetinkaya'nın HDP'lilerce Suriye'ye kaçırıldığını öne sürerek, oturma eylemi başlattı. Çetinkaya ailesinin eylemi sürerken, 4 yıl önce 10 yaşında olan oğlu Azad'ın teröristlerce dağa kaçırıldığını iddia eden Remziye Akkoyun ile oğlu Mustafa Biçer'in (18), PKK/YPG'liler tarafından kaçırıldığını öne süren kanser hastası Ayşegül Biçer (35) de oturma eylemi başlattı.

'BİZİM GİBİ GÖNLÜ YANIK ANALAR VARSA ONLARI DA BURAYA ÇAĞIRIYORUZ'

3 aile, dün sabah saatlerinde HDP önünde bir araya gelerek, dün başlattıkları oturma eylemini sürdürdü. Annelerden Ayşegül Biçer, çocuklarının kendilerine teslim edilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Biçer, "Evlatlarımız ölüsüyle, dirisiyle gelene kadar buradayız, mücadelemize devam edeceğiz. Mücadelemizi bırakmıyoruz, evlatlarımızı geri istiyoruz. Bizim gibi gönlü yanık analar varsa, onları da buraya çağırıyoruz, onlara sesleniyoruz, sesimize ses versinler, çoğaldıkça inşallah onları geri getireceğiz. Kesinlikle davamızdan vazgeçmiyoruz, hiçbir şey bizi yıldıramaz. Çocuğumuz gelmezse ben HDP binasını ateşe vereceğim” dedi.

'EVLADIMIZI VERENE KADAR MÜCADELEMİZİ BURADA DEVAM ETTİRECEĞİZ'

Ayşegül Biçer'in eşi Rauf Biçer ise oğullarının PKK’nın elinde olduğunu bildiklerini ve gelene kadar buradan ayrılmayacaklarını söyledi. Biçer, “Evladımızı bize verene kadar eylemimizi sürdüreceğiz. HDP dün iddia ediyor ki; PKK’nın elinde değil çocuklarınız diye, biz iddia etmiyoruz, gerçeği söylüyoruz, ses kayıtları bizde var. Bu ses kayıtlarını bütün dünyaya dinletin, izletin, uzmanlar karar versin. Evladımızı verene kadar mücadelemizi burada devam ettireceğiz. Biz oğlumuzun ölmesini değil, gidip bir taşa sarılmak değil, onu istiyoruz. HDP evladımızı getirene kadar biz burada mücadelemizi sürdüreceğiz. Benim oğlum adalet mitingine katıldıktan sonra 2 gün nezarette kaldı, çıkınca dağa götürdüler. Evin tek oğluydu, anası hastadır zaten. Oğlumuzun devlete karşı düşmanlık beslemesini istemiyoruz. Allah'ın ve peygamberimizin yolunda giden insanlarız, kimseye zarar gelmesini istemiyoruz. Askeri de bizim, polisi de bizim, jandarması da bizim, herkes kardeşimizdir. Bu ülkede yaşıyoruz" diye konuştu.

HDP İL BAŞKANI CEYLAN'IN AÇIKLAMASINA AİLELERDEN TEPKİ

Ailelerin oturma eylemi sürdüğü sırada, HDP İl Başkan Zeyyat Ceylan, düzenlediği basın toplantısında, ailelerin oturma eylemlerinin HDP’ye yönelik hazırlanan saldırı senaryolarının bir parçası olduğunu iddia etmesi, ailelerin tepkilerine neden oldu. HDP önünde ailelerin oturma eyleminin 31 Mart seçimlerinden sonra partilerine yönelik hazırlanan saldırı senaryolarının bir parçası olduğunu öne süren Ceylan, oturma eylemi yapan ailelerin yönlendirildiğini söyledi. HDP'nin kaybolan çocuklarla bir ilgisinin olmadığını belirten Ceylan, ailelerin kendilerine yönlendirilmesi ve kendilerine yönelik iddialarla ilgili yargıya başvuracaklarını söyledi.

HDP'li Ceylan'ın konuşması sürerken, oturma eylemindeki annelerden Ayşegül Biçer, yapılan açıklama tepki gösterdi. Ceylan'ın açıklamasına, "Aileleri evlatlarından kopardıklarınız artık yeter" diyerek tepki gösteren Biçer, "Kayyum bunların haklarıdır ki yapılmış, yoksa daha çok anaların yüreğinin yanacaktı" dedi. Biçer, HDP'lilerin tehditlerine boyun eğmeyeceklerini söyledi. Açıklama sırasında aileler ile HDP'liler arasında çıkan kısa süreli gerginlik, polis ekiplerinin araya girmesiyle önlendi.

VATAN PARTİ'LİLER İLE HDP'LİLER ARASINDA GERGİNLİK

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemini sürdüren ailelere destek için gelen Vatan Parti'li bir grup ile HDP'liler arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında oturma eylemi yapan annelerden Remziye Akkoyun, fenalık geçirdi. Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarını geri isteyen annelerin HDP binası önündeki eylemi devam ediyor. Annelerin oturma eylemine, Vatan Partisi’nin kadın kolları üyeleri destek ziyaretinde bulundu. Destek ziyareti sırasında HDP binasından çıkan partililer, Vatan Partisi üyelerine tepki gösterdi. Bunun üzerine oturma eylemi yapan aileler de HDP’lilere tepki gösterince gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikte oturma eylemi yapan Remziye Akkoyun fenalık geçirdi. Akkoyun'a ilk müdahale polis ekiplerince yapılarak, sakinleştirilmeye çalışıldı.

Gerginliğin ardından Vatan Partisi kadın kolları üyeleri HDP il binası yakınında açıklama yaparak, oturma eylemi yapan alilere desteklerini illeti. Açıklamayı okuyan Vatan Partisi Kadın Kolları Başkanı Meltem Ayvalı, annelere destek olmak için geldiklerini belirterek tüm siyasi parti kadın kollarına oturma eylemi yapan annelere destek vermek için buraya gelmeleri için çağrıda bulundu.

OĞLU İÇİN ÖLÜM ORUCUNA BAŞLAYACAK

Akşam saatlerinde HDP önüne gelen baba Celil Bektaş, 16 yaşındaki oğlu Yusuf'un 5 Mayıs günü HDP Diyarbakır il binasının 2'nci katındayken kaybolduğunu iddia ederek, oğlu için ölüm orucuna başlayacağını söyledi.

Oğlunu aramak için borçlanarak birçok il dolaştığını vurgulayan Begdaş, "Oğlum için Van, Hatay ve birçok yere gidip aradım ama ulaşamadım. Çocuğumun nerede olduğunu bilmiyorum, bilsem kendim gider alırım. Ben ve eşim oğlumun kaçırılmasından sonra psikolojik sorunlar yaşıyoruz. Ben harbi Kürt'üm bunlar gibi sahte Kürt değilim. Daha önce yine eylem yaptım ama kimse bana sahip çıkmadı. Benim oğlumu getirsinler, kendi oğulları gitsin." şeklinde konuştu.

Bugünden itibaren annelerin eylemine destek vereceğini söyleyen Begdaş, "Ben ölüm orucuna giriyorum, kimse de beni durduramaz. Ya oğlum ya ölüm. Harbi Kürt bendim, şimdi tiksiniyorum. Oğlum için buraya gelen eşime 'git kendini yak' dediler." ifadelerini kullandı.

HDP'YE OY VERMİŞTİM, AMA OĞLUMU İSTİYORUM

Kendisinin de daha önce HDP'li olduğunu, birlikte çalıştığı kişiler tarafından saldırıya uğradığını dile getiren Begdaş, şöyle konuştu: "Ben ve eşim kafayı yedik. Ben kalıpçıyım, emekçiyim. Benim altımda arabam yok, bir evim var. Harbi Kürt benim. 10 yıl partiye çalıştım. Haram olsun onlara. Bu kapıdan bana saldırdılar."

Oğlunun hasta olduğunu aktaran baba Begdaş, "Milletvekillerine sesleniyorum, yürekleri varsa gelsinler beraber gidelim. Kendileri özel arabalara binsin ben de akşama kadar oğlumu beslemek için savaşayım onların eline vermek için, var mı böyle bir dünya." şeklinde konuştu.  HDP İl Binasının kepenklerinin indirilmesine tepki gösteren Begdaş, "Hani halkın partisiydiler, nerede halkın partisi, niye kapattılar?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi