Ya onların çocukları?

PKK'nın kaçırdığı polis ve asker aileleri de oturma eylemine katıldı. Anaların direnişi sürerken "ya oğlum, ya ölüm" diyen baba Begdaş, "Benim oğlum dağda, onların oğlu Fransa’da lüks hayat yaşıyor" dedi.

Haberler 06.09.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr HDP l Bakanl önünde çocuklarnn daa kaçld iddiasyla 3 gün önce ailelerin balatt oturma eylemine, çocuklar polis ve asker olarak görev yaparken PKKl teröristlerce kaçrlan 4 aile daha katld. Mersin, Mardin, Gaziantep ve Malatyada gelen ailelerle birlikte, eyleme katlan aile says 10a yükseldi.

Diyarbakrda 22 Austos günü HDP l Bakanl önüne gelen Hacire Akar, olu Mehmet Akarn (21) daa kaçrldn öne sürerek oturma eylemi balatt. Hacire Akar, 3 gün sonra oluna kavuunca eylemini sonlandrd. Akarn çocuuna kavumasyla çocuklar daa kaçrlan anneler de harekete geçti. 3 gün önce çetinkaya ailesi, HDP Diyarbakr l Bakanl önüne gelip, oullar Süleymann HDPlilerce Suriyeye kaçrldn öne sürerek, oturma eylemi balatt. çetinkaya ailesinin balatt eylemin ardndan Akkoyun, Biçer ve Bekta aileleri de HDP önüne gelerek terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarn geri getirilmesi için eyleme katld.

KAçIRILAN POLS VE ASKERLERN ALELER DE GELD

Bugün 3üncü gününe giren oturma eylemine Mardin, Gaziantep, Malatya ve Mersinden gelen polis ve asker olan oullar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler de katld. Bu ailelerle birlikte, HDP önünde eylem yapan aile says 8e yükseldi.

Gaziantepten gelen evket ve Songül Altnta çifti, oullar Müslüm Altntan (24) vatani görevi srasnda usta birliine teslim olmaya giderken 2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde arkada Adil Kavakl ile birlikte yol kesen teröristlerce kaçrldn söyledi.

Mardinli eyhmus Kaya ve ei Emine Kaya, oullar polis memuru Vedat Kayann (28), 24 Temmuz 2015 tarihnde Diyarbakrn Lice ilçesinde özel aracyla yolculuk yapt srada PKKl teröristlerin kaçrdn anlatt. 28 Temmuz 2015te Diyarbakrn Lice ilçesinde ei ve 15 aylk kznn yanndayken PKKl teröristlerce kaçrlan polis memur Sedat Yabalkn (24) Mersinin Anamur ilçesinde yaayan teyzesi Rahime Uymaz, yeenine kavumak için HDP önündeki oturma eylemine katldn aktard. Malatyadan gelen adiye Özbey ise, Tuncelinin Pülümür ilçesinde görev yapan astsubay olu Semih Özbeyin 17 Eylül 2015te kendisini ziyarete gelirken aracnn yakldn, bir daha da kendisinden haber alamadn ifade etti.

ALELER, OULLARININ NASIL KAçIRDIINI ANLATTI

Diyarbakr HDP l Bakanl önündeki oturma eylemine katlan çeitli tarihlerde terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan asker ve polislerin aileleri konutu.

Gaziantepte yaayan Altnta ailesi, oullar Müslüm Altntan (24), vatani görevini yaparken 2 Ekim 2015te birliine teslim olmak için gittii Tuncelinin Pülümür ilçesinde yol kesen PKKl teröristlerce yanndaki arkada Adil Kavakl ile birlikte kaçrld için bugün HDP önüne gelerek oturma eylemine katldklarn söyledi. Teröristlerin, olunun görüntülerini internette yaynladn anlatan evket Altnta, 4 sefer videolarn izledim. Bugün, yarn braklr diye çeitli söylentiler oldu, ama hiç gerçeklemedi. Yetkili azlar da bize birçok sefer gün verdiler, süre verdiler ama yerine gelmedi. Ne dedilerse yaptk. Konumaya korkuyorum, yoksa söylenecek öyle söz var ki. Ben Kürdüm, benim olumu niye kaçrdn, suçu ne, günah ne? Niye kaçryorsun çocuu, ne istiyorsun sen bu halktan? Ben Kürdüm ve insanm, suçum ne, günahm ne, bana bu acy niye yaatyorsun? Bana diyorlar ki; verilirse devlet zarar verir. Tamam arkadam bize teslim et, biz annesiyiz, babasyz, biz de mi çocuumuza zarar vereceiz. Halk da biraz kendine gelsin, yeter artk dedi.

TEK BR OLUM VAR ONU DA GÖTÜRDÜLER

Songül Altnta ise oluna kavumak istediini ifade ederek, serbest braklmas çarsnda bulundu. Altnta, çocuumuz bir zarar vermi olsa, bir çatma olmu olsa dersin bir suçu vardr onlarn nezdinde ama hiçbir eyi yok. çocuk sadece yolunda gidiyor, yolundan alyorlar, götürüyorlar, kendimizi parçalyoruz, çocuumuzu brakmyorlar. Biz çocuumuzu istiyoruz, braksnlar artk, yeter. çocuumuzun kimseye bir zarar olmam, sadece vatani görevini yapmaya gitti. Tek bir olum var, onu da götürdüler diye konutu.

ANNES HASTA OLDUU çN BEN GELDM

Mersinin Anamur ilçesinden gelen Rahime Uymaz ise yeeni polis memuru Sedat Yabalkn (34), 28 Temmuz 2015te Diyarbakrn Lice ilçesinde ei ve 15 aylk kznn yanndayken teröristlerce alkonularak kaçrldn söyleyerek, annesinin hastalndan dolay oturma eylemine teyzesi olarak kendisinin katldn söyledi. Uymaz, yeeninin nasl kaçrldn öyle anlatt:

Diyarbakr Lice ilçesi yolunda özel aracnda ei ve çocuunun yanndan alnd. O gündür, bu gündür çocuumuzun peindeyiz ve haber alamyoruz. Yardm bekliyoruz, sesimizi duyurmak istiyoruz. Anamurdan geliyorum, annesi hasta olduu için ben geldim. Kaçrld zaman PKK üstlenmiti, kaçrldktan 6 ay sonra bir videosu yaynland, gayet lmlyd çocuklarn konumas, tüm kayplarn yaynlanmt. Geçen yl 8 Haziranda bir görüntüsü daha yaynland. O gündür bu gündür daha haber alamadk.

OTURMA EYLEM YAPAN ANNE SAYISI 10A çIKTI

Meryem Savur 4 yldr kayp olan olu Fratn (22), Sebiha Balta ise 5 yldr kayp olan olu Arafatn PKKllarca daa kaçrldn iddia ederek oturma eylemi balatt.

GERGNLK YAANDI

Aileler çocuklar gelinceye kadar buradan ayrlmayacaklarn söyledi. Ailelerin oturma eylemi sürerken HDPli bir yetkilinin müdahale etmesi üzerine ksa sureli gerginlik yaand. Polisin araya girmesiyle gerginlik sona erdi.

BULDANIN OLUNUN FRANSADAK FOTORAFI DUVARA ASTI

Dier ailelerle oturma eylemine devam eden Celil Begda, 16 yandaki olu Yusuf Begdan 5 Mays günü HDP binasnda kaybolduunu belirterek, HDP E Genel Bakan Pervin Buldann olunun Fransada çekildiini öne sürdüü fotoraf elinde tutarak tepkisini gösterdi. Fotoraf parti binasnn duvarna asan baba Begda, Bizim olumuzu daa kaçranlarn oullar Fransada keyif sürüyor. Bu ne arabasdr, kaç trilyondur? Bir de benim elimdeki telefona bakn. çkp bunun bir açklamasn bize yapsn. Buras Fransa, benim olum da dada. Benim olum dada onun olu Fransada. Nerede bu insan haklar.

BUNLAR BZM YEMEKLERMZ BEENMEZLER

Bunun olu Fransada buyurun. Bu da kz. Bunlar bizim yemeklerimizi beenmezler. Bizde kuru fasulye, bulgur pilav var. Baka bir ey yok. Kim bu arabay alabilir. Bunlar alabilirler. Artk yeter. Bizim akama kadar inaatlarda anamz alyor. nallah boaznda kalr sizin.

Ana Sayfaya Git