Yağmur şehri teslim aldı!

Diyarbakır ve bazı ilçelerinde etkili olan yağmur ve yoğun sis yaşamı olumsuz etkiledi. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, şehir merkezinde ve ilçelerde çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, yollar suyla doldu.

Haberler 09.05.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin bir çok bölgesinde etkili olan ar yalar, Güneydouda Diyarbakr ve Mardin bata olmak üzere baz il ve ilçelerde hayat olumsuz yönde etkiledi.

YAMUR EHR TESLM ALDI

Diyarbakr yöresinde, dünden beri aralklarla etkisini sürdüren saanaktan dolay, rögarlarn da tkanmasyla, ehir merkezi ve ilçelerdeki bir çok yol, alt geçit ve ev ile ilerleri adeta sulara gömüldü. Göletler oluurken, yolda araçlar, kaldrmda da vatandalar ilerlemekte güçlük çekti.

EV VE YERLERN SU BASTI

Baz ev ve iyerlerinin zemin katlarnda su basknlar yaanrken, Büyükehir Belediyesinin itfaiye ve DSK ekipleri su tahliyesinde yetersiz kalrker, bir çok vatanda kendi imkanlaryla sular tahliye etti.

SAANAK ETKSN SÜRDÜRECEK

Kent merkezinde önceki günden buyana aralklarla yaan yamur dün akam saatlerinde sisle birlikte, yaam felç etti., Yer yer sis nedeniyle görü mesafesi 100 metreye indi.

SS GÖRÜ MESAFESN DÜÜRDÜ

Sürücüler, sis farlar yardm ile seyehat ederken, özellikle Diyarbakr-Mardin, Diyarbakr-Ergani, Diyarbakr Siverek karayollarnn büyük bölümünde youn sis nedeniyle sürücüler düük hzla ilerlemek zorunda kald. Meteoroloji Bölge Müdürlüü yetkilileri, saanan aralklarla etkisini göstereceini bildirdi.

VALLK VE METEOROLOJ

Öte yandan, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüü Bölge Tahmin ve Uyar Merkezinden yaplan yazl açklamada, anlurfa radarndan alnan son bilgilere göre, Diyarbakr merkez bata olmak üzere çermik, çüngü, Ergani, Dicle ve Eil ilçelerinde gök gürültülü, yerel olarak kuvvetli yan beklendii uyarsnda bulundu. Dolu, yldrm riski ve kuvvetli rüzgar uyarsnda da bulunulan açklamada, vatandalardan aniden oluabilecek sel ve su basknlarna kar dikkatli olmalar istendi.

anlurfa radarndan alnan son bilgilere göre, iki saatlik periyotta Diyarbakr il merkezinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) saanak ve gök gürültülü saanak yan yaand bildirildi.

ÖNCEK GÜN YAANAN HASAR

Buarada, merkez Yeniehir ilçesi Ofis semtinde bir binann bodrum katnda bulunan oto ykama ve park alan etkili olan ya ile birlikte su ile doldu. Sabah i yerine gelen otopark sahibi gördüü manzara karsnda ne yapacan ard. Bu srada dükkanda bulunan seyyar msr aracn almak için gelen müteri elini arabasna atar atmaz elektrik çarpmasyla kar karya kald. Bunun üzerine oto park sahibi Aykut çnar, yetkilileri arayp durumu anlatt ve yardm talebinde bulundu ancak aradan geçen 5 saate ramen kimse gelmedi. Elektrik panosunun dükkann arka ksmnda kaldn ve hiçbir müdahale yapamadklarn kaydeden çnar, yetkililerin biran önce kendilerine yardm etmesini beklediklerini kaydetti.

SVEREKTE ÖRENCLER MAHSUR

Siverek ilçesine bal Kavakl krsal mahallesinde tamal eitim gören örenciler, okul servisiyle evlerine dönerken iddetli yaa yakaland. Aniden bastran saanak yamurun yolu kapatmas üzerine 15 örenci okul servisinde mahsur kald. Mahsur kalan örencilerin yardmna vatandalar kotu. Krsal mahalleden getirilen traktöre bindirilen örenciler mahsur kald yerden kurtarld.

Örenciler daha sonra mahalleye götürülerek ailelerine teslim edildi.

Ana Sayfaya Git