Yağmur şehri teslim aldı!

Diyarbakır ve bazı ilçelerinde etkili olan yağmur ve yoğun sis yaşamı olumsuz etkiledi. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, şehir merkezinde ve ilçelerde çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, yollar suyla doldu.

Yağmur şehri teslim aldı!

Türkiye'nin bir çok bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar, Güneydoğu'da Diyarbakır ve Mardin başta olmak üzere bazı il ve ilçelerde hayatı olumsuz yönde etkiledi.

YAĞMUR ŞEHRİ TESLİM ALDI

Diyarbakır yöresinde, dünden beri aralıklarla etkisini sürdüren sağanaktan dolayı, rögarların da tıkanmasıyla, şehir merkezi ve ilçelerdeki bir çok yol, alt geçit ve ev ile işlerleri adeta sulara gömüldü. Göletler oluşurken, yolda araçlar, kaldırımda da vatandaşlar ilerlemekte güçlük çekti.

EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Bazı ev ve işyerlerinin zemin katlarında su baskınları yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ve DİSKİ ekipleri su tahliyesinde yetersiz kalırker, bir çok vatandaş kendi imkanlarıyla suları tahliye etti.

SAĞANAK ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Kent merkezinde önceki günden buyana aralıklarla yağan yağmur dün akşam saatlerinde sisle birlikte, yaşamı felç etti., Yer yer sis nedeniyle görüş mesafesi 100 metreye indi.

SİS GÖRÜŞ MESAFESİNİ DÜŞÜRDÜ

Sürücüler, sis farları yardımı ile seyehat ederken, özellikle Diyarbakır-Mardin, Diyarbakır-Ergani, Diyarbakır Siverek karayollarının büyük bölümünde yoğun sis nedeniyle sürücüler düşük hızla ilerlemek zorunda kaldı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sağanağın aralıklarla etkisini göstereceğini bildirdi.

VALİLİK VE METEOROLOJİ

Öte yandan, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa radarından alınan son bilgilere göre, Diyarbakır merkez başta olmak üzere Çermik, Çüngüş, Ergani, Dicle ve Eğil ilçelerinde gök gürültülü, yerel olarak kuvvetli yağışın beklendiği uyarısında bulundu. Dolu, yıldırım riski ve kuvvetli rüzgar uyarısında da bulunulan açıklamada, vatandaşlardan aniden oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.

Şanlıurfa radarından alınan son bilgilere göre, iki saatlik periyotta Diyarbakır il merkezinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yaşandığı bildirildi.

ÖNCEKİ GÜN YAŞANAN HASAR

Buarada,  merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bir binanın bodrum katında bulunan oto yıkama ve park alanı etkili olan yağış ile birlikte su ile doldu. Sabah iş yerine gelen otopark sahibi gördüğü manzara karşısında ne yapacağını şaşırdı. Bu sırada dükkanda bulunan seyyar mısır aracını almak için gelen müşteri elini arabasına atar atmaz elektrik çarpmasıyla karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine oto park sahibi Aykut Çınar, yetkilileri arayıp durumu anlattı ve yardım talebinde bulundu ancak aradan geçen 5 saate rağmen kimse gelmedi. Elektrik panosunun dükkanın arka kısmında kaldığını ve hiçbir müdahale yapamadıklarını kaydeden Çınar, yetkililerin biran önce kendilerine yardım etmesini beklediklerini kaydetti.

SİVEREK'TE ÖĞRENCİLER MAHSUR

Siverek ilçesine bağlı Kavaklı kırsal mahallesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler, okul servisiyle evlerine dönerken şiddetli yağışa yakalandı. Aniden bastıran sağanak yağmurun yolu kapatması üzerine 15 öğrenci okul servisinde mahsur kaldı. Mahsur kalan öğrencilerin yardımına vatandaşlar koştu. Kırsal mahalleden getirilen traktöre bindirilen öğrenciler mahsur kaldığı yerden kurtarıldı.

Öğrenciler daha sonra mahalleye götürülerek ailelerine teslim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz