Yağmur ve kar geliyor

Güneydoğu bölgesini bugün etkisi altına alması beklenen yağmur ve kar yağışıyla ilgili metoroloji uyardı. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Haberler 31.01.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ç Ege, Akdeniz ve Karadenizin iç kesimleri, ç Anadolu ile Dou Anadolu bölgesi dün itibariyle karla kark yamur ve kar etkisi altna girdi. Güneydou bölgesini bugün etkisi altna almas beklenen yamur ve kar yayla ilgili metoroloji uyard.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan duyuruya göre, ülke genelinde hava dün gün içerisinde parçal ve çok bulutlu geçerken, Krklareli, Edirne Idr, Ar ve Van dnda tüm yurtta ya etkising österdi.

Yalar, genellikle yamur ve saanak, ç Ege, Akdeniz ve Karadenizin iç kesimleri, ç Anadolu ile Dou Anadoluda karla kark yamur ve kar eklinde oldu.

Marmarann dousu ve Bat Karadeniz, Antalyann dou ilçeleri ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmara, Adyaman, Gaziantep, Kilis, Elaz, Bingöl, Mu ve Diyarbakr çevrelerinde ggörülenk yalar dün geceden itibaren iddetini artrd.

SEL UYARISI GELD

Buarada, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamada, yaplan son deerlendirmelere göre cuma Güneydou Anadolunun dousunda Diyarbakr, Mardin, Siirt, rnakn bats ile anlurfann dousunda kuvvetli saanak yan beklendii belirtildi. Açklamada, Yalarn bugün akam saatlerinden sonra karla kark yamur ve kar yana dönüecei ve cumartesi sabah saatlerinde bölgede etkisini kaybedecei tahmin edildiinden meydana gelebilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr denildi.

HAVA SICAKLII

Hava scaklnn, Marmara ve Bat Karadenizde 2 ile 4 derece azalmas, dier yerlerde önemli bir deiiklik olmamas öngörülüyor. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sra orta kuvvette, akam saatlerine kadar Bat ve Orta Akdenizde güneyli yönlerden, yarn sabah saatlerinden itibaren Akdeniz ve ç Anadolunun Toroslar kesiminde kuzeybat yönlerden kuvvetli ve yer yer frtna eklinde esmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git