Yağmur ve kar geliyor

Güneydoğu bölgesini bugün etkisi altına alması beklenen yağmur ve kar yağışıyla ilgili metoroloji uyardı. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yağmur ve kar geliyor

İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgesi dün itibariyle karla karışık yağmur ve kar etkisi altına girdi.  Güneydoğu bölgesini bugün etkisi altına alması beklenen yağmur ve kar yağışıyla ilgili metoroloji uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülke genelinde hava dün gün içerisinde parçalı ve çok bulutlu geçerken, Kırklareli, Edirne Iğdır, Ağrı ve Van dışında tüm yurtta yağış etkising österdi.

Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde oldu.

Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Elazığ, Bingöl, Muş ve Diyarbakır çevrelerinde ggörülenk yağışlar dün geceden itibaren şiddetini artırdı.

SEL UYARISI GELDİ

Buarada,   Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre cuma Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak’ın batısı ile Şanlıurfa’nın doğusunda kuvvetli sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Açıklamada, "Yağışların bugün akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği ve cumartesi sabah saatlerinde bölgede etkisini kaybedeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının, Marmara ve Batı Karadeniz'de 2 ile 4 derece azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Batı ve Orta Akdeniz'de güneyli yönlerden, yarın sabah saatlerinden itibaren Akdeniz ve İç Anadolu'nun Toroslar kesiminde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz