Yapı sektörü buluşuyor!

Ortadoğu İnşaat Fuarı, bugün Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde start alıyor. 82 firmanın katılacağı fuara, Ortadoğu ülkelerinden ziyaretci beklendiği bildirildi.

Haberler 14.03.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Ercan Taynlamak,Fuar kapsamnda Erbil, Duhok, Süleymaniye ve Musul Ticaret Odalar ile ticari ibirliini gelitirmek için somut projelere imza atacaz dedi.

YAPI SEKTÖRÜ FUARI

Fuar hazrlk çalmalar hakknda bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Taynlamak, her yl düzenli olarak gerçekletirdikleri inaat fuarnn bu yl dokuzuncusunu düzenlediklerini, inaat sektörüne girdi salayan ürünlerin ilimizden ve bölgemizden ziyaretçilere sunulacan belirtti. Diyarbakr ilinin her yl en az 6 fuara ev sahiplii yaptn belirten Taynlamak, fuarlarn organizasyonu için yerelde ilgili kurumlar ile ibirlii içinde çaltklarn, yerel kurumlarn fuar çalmalarn sahiplendiklerini aktard. Fuar organizasyonlarnn ilimizde dier sektörler için de önemli katklar sunduunu ifade eden Taynlamak, 2019 yl fuar programlarna inaat fuar ile balayacaklarn, nisan aynda tarm fuarnn düzenleneceini aktard.

ORTADOUDAN ZYARETC

TÜYAP organizasyonu ile düzenlenecek olan fuar bu yl Irak, ran, Msr ve Almanyadan yaklak 200 kiinin ziyaret edeceini söyleyen Taynlamak, Erbil, Duhok, Süleymaniye ve Musul Ticaret Odalarn davet ettiklerini ve her bir odann oluturduu heyetlerle katlacan ifade etti. Taynlamak, Ulusal düzeyde de Gebze Ticaret ve Sanayi Odasnn fuara heyet organizasyonu düzenleyeceini belitti. Taynlamak sözlerini öyle sürdürdü, Fuara u ana kadar 82 firmann katlm kesinleti. Fuarda mermer, doalta, yapay talar, yap kimyasallar, izolasyon malzemeleri, güne enerji sistemleri, 3d yazc ve yapm robotlar, cam ileme, kap, pencere ve mutfak ürünleri, i güvenlii, hrdavat, vinç sistemleri, istifleme makineleri, iç dekorasyon, üst yap firmalar, stma soutma sistemleri, depolama, trafo üreticileri, sv depolama sistemleri, peyzaj sistemleri, aydnlatma sistemleri, tayc i makineleri, tavan sistemleri, yüzey kaplama firmalar, strafor ve söve üreticileri, boya üreticileri, prefabrik yap elemanlar, yeni teknoloji ahap kap pencere sistemleri, güvenlik teknolojileri, souk hava depolar üreticileri yer alacak. Ayrca mimar ve mühendis odalar, üniversite ve fuara destek sunan dier kurumlar da stant açarak, çeitli etkinlikler düzenleyecekler.

KUZEY IRAKTAK çALIMA

Taynlamak, geçen yl düzenlenen fuara 70 firmann katlm saladn ve 20 bin 568 ziyaretçi aldn vurgulayarak bu yl 82 firmann katlm salayacan ve hedeflerinin önceki yllardaki ziyaretçi saysnn üzerine çkmak olduunu belirtti ve fuara katlan ve katk salayan tüm iletmelere ve kurumlara teekkür etti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile gelitirdikleri ibirliinden de bahseden Taynlamak, Kasm aynda Erbil, Duhok ve Süleymaniye Ticaret Odalar ile ibirlii protokolleri imzaladk. letmelerimizin ihracatnn gelitirilmesi ve ticari ibirliinin yannda karlkl ticaret odalarnn katlabilecei yatrm projeleri konusunda da görümelerimiz oldu. Fuar kapsamndaki ziyarette yeniden odalarmzn bakanlar ve yetkilileri ile bir araya geliyoruz. Ortak yatrmlarmz ve ibirliini gelitirmek için somut admlar atyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git