Yardım istiyor

Yürümekte zorlanan kızını tekerlekli sandalye ve çekçekle okula götürüp getiren anne, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Haberler 10.02.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 10.02.2018 - 10:45

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde ikamet eden 7 nüfuslu Günden ailesinin kz Fatma, tehisi konulamayan hastal nedeniyle yürümekte oldukça zorlanyor.

Dabanolu Mahallesinde yaayan 12 yandaki Fatma, yürümekte zorland için eitim gördüü Ziya Gökalp Ortaokuluna okula gidip gelme noktasnda büyük sknt içerisinde.

Tekerlekli sandalyeyle kzn okula götürüp getirdiini anlatan Sabahat Günden, maddi durumlar iyi olmad için servis tutamadklarn söyledi.

Kzn doktora götürdüünü ve herhangi bir tehis konulamadn bildiren Günden, bata Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu olmak üzere yetkililerin kendilerine yardmc olmalarn istedi.

Günden, Kzm bir buçuk yanda yürümeye balad. Yürümeye balarken ayaklarnda bir sorun olduunu fark ettim. Yürüyemiyordu; kucamda tayor, elini tutuyordum. Birkaç adm atnca alyordu. Doktora götürdüm. Doktorlar bana, Herhangi bir eyi yoktur. dedi. Eer bir eyi yoksa neden yürüyemiyor. O zaman neden ben onu çekçekle okula götürüyorum? Misafirlie giderken bile çekçekle götürüyorum. dedi.

çEKçEK ARABASIYLA GÖTÜRÜYORUM

Fatmann 50 metre yürüdükten sonra yere dütüünü anlatan Günden, unlar söyledi: Yerinden kalkamyor. Yolda bir hayrsever bana rast gelse yardm ediyor, benimle beraber kzm yerden kaldryor. Kzm yarm saat, bir saat yerde bekledikten sonra ancak kalkabiliyor. Kzm okula giderken onu tekerlekli sandalye ve çekçek arabasyla götürüp getiriyorum. Sknt çekiyorum. Ben de tansiyon hastasym, kalbimde rahatszlk var. Hasta olduum için gücüm kalmyor. Babas da eker hastasdr. Babas kz okula götürdüü zaman o da yoruluyor. Kzm bana Anne ben de okul okuyorum, okula gidiyorum. Arkadalarm okul okuyor, ben de arkadalarmn yanna gidiyorum. Niye kimse bize yardm etmiyor? diyor. stiyorum ki kzm okul okusun. Yetkililer gelsin, kzm evden alsnlar. Okula götürüp getirsinler. Kzmn okula gidiine bir çare bulsunlar, yetkililer bir yardm eli uzatsnlar bize.

Yetkililere seslenerek yardm talebinde bulunan Günden, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu eitime çok önem veriyor. Ondan yardm istiyorum, kzma yardm etsin. Babas çalmyor. çocuklar darda benden bir eyler istiyorlar. Maddi durumumuz olmad için alamyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git