Yardım istiyor

Yürümekte zorlanan kızını tekerlekli sandalye ve çekçekle okula götürüp getiren anne, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Yardım istiyor

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde ikamet eden 7 nüfuslu Günden ailesinin kızı Fatma, teşhisi konulamayan hastalığı nedeniyle yürümekte oldukça zorlanıyor.

Dabanoğlu Mahallesi'nde yaşayan 12 yaşındaki Fatma, yürümekte zorlandığı için eğitim gördüğü Ziya Gökalp Ortaokuluna okula gidip gelme noktasında büyük sıkıntı içerisinde.

Tekerlekli sandalyeyle kızını okula götürüp getirdiğini anlatan Sabahat Günden, maddi durumları iyi olmadığı için servis tutamadıklarını söyledi.

Kızını doktora götürdüğünü ve herhangi bir teşhis konulamadığını bildiren Günden, başta Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu olmak üzere yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Günden, "Kızım bir buçuk yaşında yürümeye başladı. Yürümeye başlarken ayaklarında bir sorun olduğunu fark ettim. Yürüyemiyordu; kucağımda taşıyor, elini tutuyordum. Birkaç adım atınca ağlıyordu. Doktora götürdüm. Doktorlar bana, 'Herhangi bir şeyi yoktur.' dedi. Eğer bir şeyi yoksa neden yürüyemiyor. O zaman neden ben onu çekçekle okula götürüyorum? Misafirliğe giderken bile çekçekle götürüyorum." dedi.

ÇEKÇEK ARABASIYLA GÖTÜRÜYORUM

Fatma'nın 50 metre yürüdükten sonra yere düştüğünü anlatan Günden, şunları söyledi: "Yerinden kalkamıyor. Yolda bir hayırsever bana rast gelse yardım ediyor, benimle beraber kızımı yerden kaldırıyor. Kızım yarım saat, bir saat yerde bekledikten sonra ancak kalkabiliyor. Kızım okula giderken onu tekerlekli sandalye ve çekçek arabasıyla götürüp getiriyorum. Sıkıntı çekiyorum. Ben de tansiyon hastasıyım, kalbimde rahatsızlık var. Hasta olduğum için gücüm kalmıyor. Babası da şeker hastasıdır. Babası kızı okula götürdüğü zaman o da yoruluyor. Kızım bana 'Anne ben de okul okuyorum, okula gidiyorum. Arkadaşlarım okul okuyor, ben de arkadaşlarımın yanına gidiyorum. Niye kimse bize yardım etmiyor?' diyor. İstiyorum ki kızım okul okusun. Yetkililer gelsin, kızımı evden alsınlar. Okula götürüp getirsinler. Kızımın okula gidişine bir çare bulsunlar, yetkililer bir yardım eli uzatsınlar bize."

Yetkililere seslenerek yardım talebinde bulunan Günden, "Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu eğitime çok önem veriyor. Ondan yardım istiyorum, kızıma yardım etsin. Babası çalışmıyor. Çocuklar dışarıda benden bir şeyler istiyorlar. Maddi durumumuz olmadığı için alamıyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz