Yargı kararı yok!

HDP Grup Başkanvekil Ahmet Yıldırım, İçişleri Bakanlığı'nın HDP'li 2 milletvekilinin 'ülkeye dön' çağrısıyla ilgili yayınladığı karara tepki göstererek, "Buradan Bakan Soylu'ya seslenmek istiyorum; Bizim arkadaşlarımızı vatandaşlıktan çıkarmaya sebep olabilecek ne bir yargı kararı var ne de hüküm giydiler. Yargıya talimat mı veriyor?" dedi.

Haberler 06.06.2017 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki HDP mitinginde 5 Haziran 2015 ylnda yaplan bombal saldrd hayatn kaybedenler anld. 4 kiinin öldüü 400 kiinin yaraland patlamann yaand stasyon Meydannda dün HDP ve DBPliler bir araya gelerek patlamann yaand yere karanfil brakt.

Burada konuan HDP Grup Bakanvekil Ahmet Yldrm, 5 Haziran günün sradan bir gün olmadn belirterek, 5 Haziran günü birileri için sradan bir anma günü olarak bilinebilir. Bizim açmzdan asla sradan bir gün deildir. 5 Haziran günü bu ülkenin belki de 100 yllk meselesinin tam bir çözüm kaps araland, çözüm iradesini bütün Türkiye kamuoyunun dayatt bir sürece fren bastrma, o kapy zorbalk yöntemiyle kapatma günüdür. 2 yl önce burada patlayan bomba, ondan bir süre önce Tendürek Danda yaanan provokasyonun devamdr. 5 Haziran günü buraya bombay yerletiren gençle ilgili deiliz biz. O, bombay buraya brakacak kii olarak tarihin kirli sayfasnda yerini alacaktr. Eer bu yaanan olaylar aydnlatm olsaydlar, dünya Türkiyenin ID ile mücadelesine biraz inanrd. 5 Hazirann öncesi de vard sonras da vardr. 5 Haziran günü bir süreçti ve bugün devam ediyor diye konutu.

DEMRTA, 20 AY ÖNCE GÜLENN VATANDALIKTAN çIKARILACAINI SÖYLEMT

Anma konumasnn ardndan gazetecilerin çileri Bakanl tarafndan yurt dnda bulunan HDPli vekillerin yurda dönme çars ve vatandalktan çkarlma giriimini sormas üzerine HDP Grup Bakan vekili Ahmet Yldrm, unlar söyledi:

Bu durum bir kaç açdan problemlidir. Bir darbeye alet olmu zihniyet ve onun kadrolaryla, darbenin maduru olan arkadalarmzn ismi ayn listede yaynlamas, sublimal alg operasyonudur. Faysal Saryldzn, Tuba Hezerin, Özdal Uçarn Fethullah Gülen ve ürekasyla ne alakas olabilir ki, ayn listede yaynlanyor. Biri boazna kadar darbeye batm, biri de boazna kadar darbenin maduru olmu arkadalarmz ayn listede yaynlamak bilinçli bir politikann ürünüdür. Kendilerinin darbeyle olan ilikisini, balantsn gizlemeye hizmet etmektedir. 20 ay önce Egenel Bakanmz Selahattin Demirta, gün gelecek, bunlar Fethullah Güleni vatandalktan çkaracak, onunla olan ilikileri ve yarglamasn kapatacak. 20 gün önce Adalet Bakan Bekir Bozda, ABDde Gülenin iadesi için lobi çalmas yaparken, bugün ayn kabinenin üyesi Türkiye ile olan balantsn hükümsüz klacak bir adm atyor. Bu nasl darbe sahiplerini yarglamaktr. Bu, darbenin üstünü örtmektir. Buradan Bakan Soyluya seslenmek istiyorum. Bizim arkadalarmz vatandalktan çkarmaya sebep olabilecek ne bir yarg karar var ne de hüküm giydiler. Yargya talimat m veriyor. Bu listede arkadalarmzn adn yaynlamak masumane bir ey deildir. Kendileri darbenin 15 yllk ortayken, o zihniyetin ortayken, onlarla hasret gidermek için can atmak isterken, bugün arkadalarmzn adn onlarn listesinde yaynlyorlar. Biz bunu zul sayyoruz.

AYNI CAMDE NAMAZ BLE KILMADIK

HDP Grup Bakan vekili Yldrm, kendilerinin söz konusu cemaat yapsyla ayn camide namaz bile klmadklarn da belirtirek, Bunu bile kendimize zul saydk. Bunlar 80 milyon insann kann kemirdiler. Listede ismi yaynlanan arkadalarmz Binali Yldrm, Kemal Klçdarolu ve Devlet Bahçeli gibi parlamentonun üyesidir. Özellikle darbeyi kendilerine Allahn kendilerine nasl bir lütufu olarak gördüüne hizmet eden bir admdr bugün alnan karar. Kiminle ne hesaplar varsa onlara mübarek olsun, ama arkadalarmz kendi ortaklaryla anmasnlar dedi.

Ana Sayfaya Git