Yarın akşam fetih gecesi!

Her yıl Mekke'nin Fetih yıldönümü programlarını reel düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği, yaptığı açıklamayla bu yılki etkinliklerini pandemi nedeniyle sanal ortamda düzenleyeceklerini duyurdu.

Haberler 30.12.2020 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Gençlik Dernei olarak her yl 31 Aralk gecesinde yüzlerce noktada Mekkenin Fethi Programn düzenlendiinin belirtildii açklamada, bu yl tüm dünyay etkisi altna alan Covid-19 salgnnn toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekilerek halk sal açsndan bu ylki etkinliklerin dijital ortamda gerçekletirilecei ifade edildi.

Mekkenin Fethinin slam tarihindeki yerine vurgu yaplan açklamada, Bu yl pandemi nedeniyle bir araya gelemediimiz u günlerde Mekkenin Fethini her yl olduu gibi ayn cokuyla sesimizin ulat tüm Dünyadaki hanelerde kutlamak adna online olarak düzenliyoruz. Bilindii üzere yeryüzünün ilk binas Kbenin bulunduu ehir olan Mekke, slam Ordularnca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmitir. Biz bu programlar düzenlerken fethin hicri ya da miladi yldönümünü ya da fethin kronolojisini konumadan ziyade fetih ruhunu kuanmann derdindeyiz. denildi.

FET NSANIN, MERHAMETLE VE ADALETLE BULUMASIDIR

Fetihlerin asl manalarna deinildii açklamada Fetih, bir beldenin ve o beldede yaayan insanlarn dimalarnn slama açlmasdr. Fetih, küfrün karanlnn Kelam- Kadimin berraklyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanlarn temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açlmasdr. Fetih; insann, merhametle ve adaletle bulumasdr. Fetih insan olmann, halife klnmann, dalarn yüklenmekten çekindii bir yükü omuzlamann ve kulluk sözü vermenin gereidir. Fetih, sadece hakkn hkimiyeti için çklan bir seferin sonucu deil; bilakis o sefere çkabilme dirayetidir. ifadelerine yer verildi.

Online olarak düzenlenecek etkinliin detaylarnn paylald açklamada, Bu yl ekranlardan düzenleyeceimiz fetih bulumasnn yeni bir Dünyann kurulmasna ve 7 Milyar insanlk leminin saadetine vesile olmas inancyla programmza 7den 70e, Edirneden Karsa, Avrupadan Afrikaya, Balkanlardan Amerikaya ayn duyguyu paylaan herkesi davet ediyoruz.

Açklamann devamnda, Tüm halkmz mekkeninfethi.com adresinde programmzn detaylaryla ilgili bilgi sahibi olabilir ve isimlerine özel hazrladmz online davetiyeye ulaabilirler. 31 Aralk Perembe gününün akam tüm halkmz ailesiyle beraber ekranlarnn bana davet ediyor ve bu fetih cokusunun evlerimizden tüm insanla yaylmasn temenni ediyoruz. Programmz TV5 ekranlarndan ve sosyal medya hesaplarmzdan canl olarak yaynlanacaktr.

Ana Sayfaya Git