Görüş Bildir

Yarın akşam fetih gecesi!

Her yıl Mekke'nin Fetih yıldönümü programlarını reel düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği, yaptığı açıklamayla bu yılki etkinliklerini pandemi nedeniyle sanal ortamda düzenleyeceklerini duyurdu.

Yarın akşam fetih gecesi!

Anadolu Gençlik Derneği olarak her yıl 31 Aralık gecesinde yüzlerce noktada Mekke’nin Fethi Programını düzenlendiğinin belirtildiği açıklamada, bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekilerek halk sağlığı açısından bu yılki etkinliklerin dijital ortamda gerçekleştirileceği ifade edildi.

Mekke'nin Fethi'nin İslam tarihindeki yerine vurgu yapılan açıklamada, "Bu yıl pandemi nedeniyle bir araya gelemediğimiz şu günlerde Mekke’nin Fethi’ni her yıl olduğu gibi aynı coşkuyla sesimizin ulaştığı tüm Dünya’daki hanelerde kutlamak adına online olarak düzenliyoruz. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz." denildi.

"FETİH; İNSANIN, MERHAMETLE VE ADALETLE BULUŞMASIDIR"

Fetihlerin asıl manalarına değinildiği açıklamada "Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih; insanın, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih, sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir." ifadelerine yer verildi.

Online olarak düzenlenecek etkinliğin detaylarının paylaşıldığı açıklamada, "Bu yıl ekranlardan düzenleyeceğimiz fetih buluşmasının yeni bir Dünya'nın kurulmasına ve 7 Milyar insanlık âleminin saadetine vesile olması inancıyla programımıza 7’den 70’e, Edirne’den Kars’a, Avrupa’dan Afrika’ya, Balkanlardan Amerika’ya aynı duyguyu paylaşan herkesi davet ediyoruz.

Açıklamanın devamında, "Tüm halkımız mekkeninfethi.com adresinde programımızın detaylarıyla ilgili bilgi sahibi olabilir ve isimlerine özel hazırladığımız online davetiye’ye ulaşabilirler. 31 Aralık Perşembe gününün akşamı tüm halkımızı ailesiyle beraber ekranlarının başına davet ediyor ve bu fetih coşkusunun evlerimizden tüm insanlığa yayılmasını temenni ediyoruz. Programımız TV5 ekranlarından ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınlanacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi