Yasak, yıkım bitinci kalkar

Vali Aksoy, Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerle ilgili olarak; "Sokağa çıkma yasağı yıkım bitince kalkacak" dedi.

Haberler 10.02.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Sur ilçesindeki sokaa çkma yasann ykm ilerinin bitikten sonra kaldrlacan açklad.

2016 yl deerlendirme toplantsnda, basn mensuplarnn Sur ilçesindeki çalmalarla ilgili sorularn da yantlayan Vali Hüseyin Aksoy, Surun Türkiye ve dünya için önemli bir konuma sahip olduunu belirterek, yaplan rekreasyon çalmalarnn titizlikle devam ettiini de ekledi. Aksoy, Surdaki sokaa çkma yasann ykm ilemlerinin ardndan kaldrlacan söyledi.

Surda zarar gören su ve kanalizasyon ebekesi ile ilgili çalma için çevre ve ehircilik Bakanl ile ller Bankas Genel Müdürlüünce ihale yapldn kaydeden Aksoy, inaatn yüzde 30unun tamamlandn aktard. Hazreti Süleyman Camisinin karsndaki alanda rekreasyon çalmalar ile ilgili de ihalenin yapldn, müteahhit firmann çalmalara baladn anlatan Aksoy, öyle konutu:

SURUN YENDEN NASI

Hz. Süleyman Camiinin karsndaki alann rekreasyon alan haline dönütürülmesiyle ilgili ihale yapld. Müteahhit firma u anda çalmalarn yapyor. Bu çalma 2012 tarihinde balayan bir çalmann devamdr. Diyarbakr Büyük ehir Belediyesi, Diyarbakr Valilii ve TOK arasnda yaplan bir protokol çerçevesinde yaplyordu. Fakat son 3 yldr kamulatrma yetkisi TOKden Büyükehir Belediyesine verilmiti. Diyarbakr Büyük ehir Belediyesi bu çalmay yapmaynca TOK bu yetkiyi Diyarbakr Valiliine devretti. Diyarbakr Valilii bu kamulatrma ilerini hzlca tamamlad. Oradaki vatandalarmzn da hzlca oradan tanmasn salayarak oradaki binalar yktk ve rekreasyon alan olarak u anda çalmalar balattk.

MELKAHMET CADDES

Sur ve stanbul Büyükehir Belediyesinin gerçekletirdii protokol kapsamnda Gazi ve Melikahmet caddelerindeki sokaklarn bazalt tayla yeniden yaplmas, klandrlmas ve sokak mobilyalarnn yaplmasyla ilgili çalmalara önümüzdeki bir iki ay içerisinde balanacan ifade eden Aksoy, Dicle Vadi projesi olarak adlandrlan projenin birinci Etab tarihi On Gözlü Köprü yannda ihalesi yaplarak çalmalara baland. Ulu Cami ile Yank çar arasndaki bölgenin sokak salklatrmas ile ilgili ihale yapld ve çalmalar devam ediyor. Ortak protokol çalmalar neticesinde Gazi Caddesi ve Melikahmet Caddesinin tamamen sokaklarnn bazalt tala yeniden yaplmas, klandrmas ve sokak mobilyalarnn yaplmas ile ilgili çalma balayacak. diye konutu.

TARH YAPILARIN KORUNMASI

Surla ilgili çalmalarn titizlik ve hassasiyetle yürütüldüüne vurgu yapan Aksoy, Sur ilçesinin bir an önce önceki döneminden daha iyi bir konuma gelecek ekilde olmas bakmndan bata çevre ve ehircilik Bakanmz olmak üzere bütün bakanlarmzn koordinasyonunda bu çalmalar sürdürüyoruz. Sur, Diyarbakr için çok önemli. Sur, Türkiye ve dünya için de çok önemlidir. Sur, Diyarbakr için ticari anlamda önemli bir merkezdir. Sur önceki dönemlerden daha canl hale gelmesi bakmndan önemsediimiz bir yer. Özellikle iç kalenin yaplm çalmalar belirli bir aamaya gelmesi, Hz. Süleyman Camiinin karsnn rekreasyon alannn tamamlanmasn bekliyoruz. Biz Melikahmet ve Gazi Caddesine ilave olarak Hz. Süleyman Camiine ve ç Kaleye doru sokak salklatrmas ve iyiletirmesi konusunda çalyoruz. Bir bütün halinde Suru daha iyi bir noktaya tayacak, çalmalar gerçekletireceiz. Bu anlamda çalmalarmz büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git