Yasin Börü davasında avukatın ilginç savunması

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 21'i tutuklu 41 sanığın yargılandığı davaya, avukat beyanlarının alınmasıyla devam edildi.

Haberler 29.12.2016 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakrdan Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesine nakledilen davann durumasna, ikayetçiler ve taraflarn avukatlar katld. Sanklar, Hasan Aldemir, Cihan Yldz ve Rdvan Ba, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden, Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesi araclyla durumada hazr edildi. Durumaya, müdahil Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn avukat Serpil Penez ahin de katld.

Mahkeme Bakan Hüsamettin Otçunun önceki celsede alnan ara kararlarn sonuçlarn bildirmesinden sonra avukatlarn beyanna geçildi.

Sank Cevher Türkün avukat Mehmet Baki Aksoy, müvekkili aleyhine sank Sedat çobann ilk tehis beyannn dnda baka bir delil bulunmadn öne sürerek, Söz konusu sank, bu srada askerde olan veya tutuklu bulunan kiilerin dahi olaya kartn belirtmitir. Beyannn doru olmad ortadadr. Siyasi bir kiilii bulunmayan müvekkilim, sabkal bir hrszdr. Bu tür siyasi olaylarla ilikisi bulunmayan müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum. dedi.

Sank Ahmet Tanrverdinin avukat Harun Reit Birbilen ise suçlamalar kabul etmediklerini, müvekkilinin 6-7 Ekimde askerde bulunduunu belirterek, beraatn istedi.

- Müvekkilimde adrenalin bozukluu var

Suça sürüklenen çocuk A.Snin avukat Muhammet Emin çoban, müvekkilinde adrenalin bozukluu rahatszl bulunduunu, bu nedenle böyle bir olaya karmasnn mümkün olmadn söyledi. çoban, Müvekkilimin rahatszl göz önünde bulundurularak bu hususta bir rapor alnmasn talep ediyoruz. Adli sorun olmad için talebi reddettiinizi gördük. Müvekkilimizin bu fiili gerçekletiremeyecei için bu raporu talep ediyoruz. diye konutu.

Sank Ali Güvenin avukat Sinan Tanrkulu da müvekkili aleyhinde daha sonradan dönülen atf cürüm niteliindeki Sedat çoban ve Mecnun Akkoyunun hazrlk beyanndan baka aleyhe delil bulunmadn savunarak tahliye istedi.

Firari sank Ersin Filizerin avukat iraz Baran ise müvekkili hakkndaki yakalama kararnn kaldrlmasn istedi. Baran, tutuklanmama garantisi verilirse müvekkilini mahkemede hazr edebileceini söyledi.

Dier sank avukatlar da müvekkillerinin tahliye ve beraatlerini talep etti.

Madur ve katlanlarn avukatlar Hasan Bozda, Mehmet Karada, aban Dalgn, Abdulgani Orhan, Gülden Sönmez ve Mehmet Ener, sanklarn tutukluluk hallerinin devamn ve cezalandrlmalarn istedi.

Savc Abdurrahman Yalçn, tutuklu sanklarn üzerine atl suçlarn vasf ve mahiyeti, kaçma üphesi, suçu ilediklerine dair kuvvetli üpheyi gösterir somut deliller ve adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacan deerlendirerek tutukluluk halinin devam talebinde bulundu.

Ksa bir mütalaann ardndan ara kararn açklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanklarn tutukluluklarnn devamna, firari sanklar Ersin Filizer, Burhan Ay ve sa Özel hakknda çkarlan yakalama emrinin devam ve infazlarn beklenmesine hükmedip, durumay 25 Ocak 2017ye erteledi.

Ana Sayfaya Git