Yaşlılara Müjde verildi! 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı baştan düzenlendi

65 yaş üstü yasak kurallarında son dakika genelge yayınlandı. içişleri Bakanlığı'nca corona virüsü yayılması ve yaşlılarımızın en az zarar görmesi adına alınan önlemlerde 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatılmıştı.

Haberler 20.05.2020 - 23:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

65 ya üstü yasak kurallarnda son dakika genelge yaynland. içileri Bakanlnca corona virüsü yaylmas ve yallarmzn en az zarar görmesi adna alnan önlemlerde 65 ya üstü sokaa çkma yasa uygulamas balatlmt. Pandeminin gerilemesi ile birlikte belirli yalara belirli günlerde ve belirli saatlerde sokaa çkma izni verildi. 65 ya üstü Pazar günü 14.00 20.00 aras verilen izin de son dakika deiiklik yapld iddia edildi.

Bilim Kurulunun önerisi ve Recep Tayyip Erdoann da onaylamas ile birlikte 21 Mays Perembe günü saat 09.00dan itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydyla tek yönlü olarak istedikleri yerleim yerlerine gidi izni verdi. çileri Bakanlnca 81 il valiliine 65 Ya ve Üzeri Vatandalar çin Seyahat zin Belgesi düenlenmesi konusunda bir genelge yaymland.

65 YAÜSTÜ SOKAA çIKMA YASAI GENELGES DÜZENLEND

çileri Bakanlndan 81 il valiliine gönderilen genelge öyle:

65 ya ve üzeri vatandalar; Seyahat zin Belgesi taleplerini, 21 Mays Perembe günü, saat 09.00dan itibaren elektronik ortamda E-Devlet, çileri Bakanl, E-Bavuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hatt üzerinden yaplabilecek.

Bavuru srasnda bavurann ve beraberindekilerin; Covid-19 evde izolasyon sorgusunun yan sra belirtilen hastalklarnn olup/olmad hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacak.

Vatandalarn bahse konu belgeyi almak üzere herhangi bir salk kuruuna ya da kaymakamlk/valiliklere gitmelerine gerek bulunmayacak. Seyahat zin Belgesi bavurular otomatik olarak deerlendirilecek ve sonuçlandrlacak.

zin bavurusu kabul edilenlere SMS yolu ile bilgilendirme yaplacak olup ayrca E-Devlet üzerinden bavuru onay belgesi çkts da alnabilecek.

Ana Sayfaya Git