Yaşlılara Müjde verildi! 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı baştan düzenlendi

65 yaş üstü yasak kurallarında son dakika genelge yayınlandı. içişleri Bakanlığı'nca corona virüsü yayılması ve yaşlılarımızın en az zarar görmesi adına alınan önlemlerde 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatılmıştı.

Yaşlılara Müjde verildi! 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı baştan düzenlendi

65 yaş üstü yasak kurallarında son dakika genelge yayınlandı. içişleri Bakanlığı'nca corona virüsü yayılması ve yaşlılarımızın en az zarar görmesi adına alınan önlemlerde 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatılmıştı. Pandeminin gerilemesi ile birlikte belirli yaşlara belirli günlerde ve belirli saatlerde sokağa çıkma izni verildi. 65 yaş üstü Pazar günü 14.00 20.00 arası verilen izin de son dakika değişiklik yapıldığı iddia edildi.

Bilim Kurulu'nun önerisi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın da onaylaması ile birlikte  21 Mayıs Perşembe günü saat 09.00’dan itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verdi. İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine “ 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İçin Seyahat İzin Belgesi” düenlenmesi konusunda bir genelge yayımlandı.

65 YAŞÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI  GENELGESİ DÜZENLENDİ

İçişleri Bakanlığı’ndan 81 il valiliğine gönderilen genelge şöyle:

65 yaş ve üzeri vatandaşlar; “Seyahat İzin Belgesi” taleplerini, 21 Mayıs Perşembe günü, saat 09.00'dan itibaren elektronik ortamda E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.

Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin; Covid-19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup/olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacak.

Vatandaşların bahse konu belgeyi almak üzere herhangi bir sağlık kuruşuna ya da kaymakamlık/valiliklere gitmelerine gerek bulunmayacak. Seyahat İzin Belgesi başvuruları otomatik olarak değerlendirilecek ve sonuçlandırılacak.

İzin başvurusu kabul edilenlere SMS yolu ile bilgilendirme yapılacak olup ayrıca E-Devlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler