Yeğen Öcalan gözaltına alındı!

İngiltere'ye gitmek üzereyken havaalanında gözaltına alınan HDP Milletvekili Dilek Öcalan, gözaltına alındı. Öcalan, Bakırköy Adliyesi'nde, SEBGİS'le verdiği ifade üzerine serbest bırakıldı. Öcalan'a yurtdışı yasağı getirildi.

Haberler 08.02.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 08.02.2017 - 10:06

HDPli Dilek Öcalan Atatürk Havalimannda gözaltna alnd. Öcalan, Bakrköy Adliyesinde, SEBGSle verdii ifade sonrasnda serbest brakld.

MLANOYA GDERKEN

Alnan bilgiye göre, dün saat 16.55de Türk Hava Yollarnn TK 1875 sefer sayl uçayla Milanoya gitmek için Atatürk Havaliman VIP Salonuna gelen Öcalan, pasaport ilemlerinin yapld srada hakkndaki yakalama karar nedeniyle gözaltna alnd ve buradan Bakrköy Cumhuriyet Savclna sevk edildi.

BAKIRKÖY ADLYES

Dilek Öcalan polislerin eliinde Bakrköy Adliyesine getirildi. Bu srada Osman Baydemirin de Öcalann yannda olduu görüldü. Dilek Öcalann anlurfa 5. Ar Ceza Mahkemesinde örgüt propagandas yapmak suçundan açlan dava kapsamnda Bakrköy 1. Ar Ceza Mahkemesinde hakim karsna çkt. Mahkemede savunma yapmayan Öcalan, mahkemedeki ilemlerinin ardndan serbest brakld.

SAVUNMA DA VERMEYECEM

Bakrköy 1. Ar Ceza Mahkemesinde hakim karsna çkan Öcalan, Mahkemeniz suç ilemektedir. Mahkeme kaçakçlkla görevli olan mahkemedir ve konuya hakim deildir. Bir tiyatronun sahnesinde rol alyorsunuz. Milletvekilinin yarglanamayacan avukatmz dile getirdi. Biraz önce okumu olduunuz tüm hususlar aslnda milletvekilinin yapmas gereken görevlerdi. Bu ülkede demokrasi ve düünce özgürlüünden bahsedilecekse bunu hiç kimsenin sorgulamak gibi hakknn olmadn düünüyorum. Hukukun herkese lazm olduunu düünüyorum. Hukuku hiç kimsenin çinemesine müsaade etmeyeceim. Bu uygulamann normallemesi, milletvekili statüsünün bu ekilde yarglanmasn da kabul etmeyeceim. Hiç birekilde size bir ifade ve savunma da vermeyeceim diye konutu.

MAHKEME SERBEST BIRAKILMASINA KARAR VERD

Mahkeme heyeti, anlurfa 5. Ar Ceza Mahkemesince hakknda yakalama karar çkartlan üpheli Dilek Öcalann serbest braklmasna karar verdi.

ANLIURFADA DAVA AçILMITI

Dilek Öcalan hakknda anlurfa 5. Ar Ceza Mahkemesinde örgüt propagandas yapmak suçundan dava açlmt. Dava kapsamnda Dilek Öcalan hakknda yakalama karar çkarlmt.

ADLYE ÖNÜNDE AçIKLAMA YAPTI

Serbest braklan Dilek Öcalan, adliye çknda gözaltna alnmasn eletirdi ve mahkemede ifade vermediini söyledi.

Ana Sayfaya Git